Fjelløva angrep og drepte

En fjelløve drepte en mann og skadet en kvinne på sykkeltur i California.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 50 kilo tunge fjell-løva angrep 30-år gamle Anne Hjelle som var på sykkeltur i går med en venninne i Whiting Ranch Wilderness Park i California. Dyret tok tak i det ene beinet til Anne og dro henne inn i skogen. Venninna Debbie Nichols forsøkte å redde henne da hun kastet seg over henne. De to ble dratt avgårde av pumaen, og de ropte om hjelp mens Debbie klameret seg fast i beinet til Anne.

- Jeg bare skrek og holdt fast i henne, sier Debbie, som kom fra det med skrekken.

- Fjell-løva hoppet opp på ryggen hennes og bra dro og dro. Den ville ikke slippe, den hadde tak i ansiktet hennes, fortsetter hun.

Anne Hjelle er opprinnelig fra Minnesota, og er ikke norsk, selv om hun antakeligvis har norske aner.

De ble dratt 100 meter og ble heldigvis hørt og reddet av folk som kom til. Diego Lopez var med på redningsaksjonen.

- Jeg slo den i ansiktet, da slapp den og forsvant, sier 35-åringen.

Da politiet skulle finne det fredede dyret for å avvlive det fant de fjell-løvas første offer. 35-år gamle Mark Reynold ble funnet drept, delvis oppspist. Han ble trolig drept tidligere samme dag.

- Reynolds var ute på sykkeltur, og etter det vi kan se har han trolig gått av sykkelen etter å ha fått problemer med kjedet. Da ble han sannsynligvis angrepet av pumaen, sier Jim Amormino fra Orange County Sherriffs Department til CNN.

Natt til i går fant politiet det antatte gjerningsdyret og felte en to år gammel hann-puma på 50 kilo etter at den vendte tilbake til stedet der liket av Reynolds ble funnet. I prøver tatt fra dyrets mage er det funnet hudrester fra et menneske.

Hjelle, til daglig treningsinstruktør, ligger nå alvorlig skadd på sykehus. Store deler av ansiktet er revet opp, men ifølge familien skal ikke 30-åringen ha fått hjerneskade, men kan ha fått skader på nervene.

Det er mellom 4000 og 6000 fjelløver i California, men de angriper sjelden. I 1994 døde et menneske etter et angrep nær Sacramento. Det var det første rapporterte dødsfallet på 90 år.

REDDET KVINNENE:</B> Diego Lopez hørte skrikene til kvinnene som ble dratt avgårde av løva. Han kom til og var med og redde de vettskremte syklistene.
HARDT SKADD:</B> Anne Hjelle ligger nå på sykehus med alvorlige skader, blant annet i ansiktet. Her klemmer Nils Magnuson fra Long Elaine Gold en klem på sykehuset. De to er med i sykkelgruppa til Hjelle.
FREDET:</B> Det var en slik fjell-løve som angrep en kvinne og drepte en mann.