Flystyrten i Larvik:

Fjerde dødsulykke med skolefly

Totalt ni personer har mistet livet i forbindelse med flyopplæring, ifølge rapporter.

ULYKKESSTEDET: Her styrtet et fly i bakken mellom Larvik og Porsgrunn tirsdag formiddag. Tre personer omkom. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet.
ULYKKESSTEDET: Her styrtet et fly i bakken mellom Larvik og Porsgrunn tirsdag formiddag. Tre personer omkom. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 09.21 tirsdag morgen fikk politiet melding om et skolefly som var i spinn mot bakken utenfor Larvik.

Om bord på flyet satt to studenter og én instruktør fra flyskolen Pilot Flight Academy.

De tre personene som var om bord i flyet, ble funnet omkommet etter styrten.

- Skoleflyet tok av fra Sandefjord lufthavn Torp på en treningstur. Etter å ha gjennomført flere 360 graders svinger i 4 000 fot mistet de raskt høyde og flyet styrtet ned i et ulendt skogsområde og tok fyr, skriver Havarikommisjonen i en rapport om ulykken.

Årsaken til ulykken, er ikke kjent foreløpig. Ifølge avdelingsdirektør for luftfart ved Havarikommisjonen, Kåre Halvorsen, er dette altfor tidlig å spekulere i.

Avdelingsdirektøren forteller også at de foreløpig ikke har sett på om det har vært flere ulykker med den samme flytypen tidligere, men at dette vil bli naturlig å undersøke.

Ni personer mistet livet

Dagbladet har gjennomgått alle rapportene til Havarikommisjonen som har omfattet skoleflyginger tilbake til 1984. Undersøkelsene viser at det tidligere har vært tre ulykker hvor personer har omkommet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer