Omikron-varianten

- Fjerde dose kan komme i mars

Det er «ikke usannsynlig» at en fjerde dose mot den omikron-varianten vil bli nødvendig, ifølge helsedirektøren.

NYE KRAV: Regjeringen holdt pressekonferanse angående nye nasjonale krav i forhold til økt smitte i Norge. Video: NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter tirsdagens pressekonferanse kommenterte helsedirektør Bjørn Guldvog muligheten for at en fjerde, «skreddersydd» vaksinedose er nødvendig for å møte den nye omikron-varianten av coronaviruset.

- Det er ikke usannsynlig at vi nå trenger en fjerde dose med en litt annen innrettet vaksine, basert på omikron-viruset. Men det er litt for tidlig å si, sa han til Dagbladet.

Onsdag sier han til P4 at den fjerde dosen kan komme allerede i mars.

- Produsentene har sagt at det kan ta rundt 100 dager fra de trykker på knappen og starter produksjon. De er i tenkeboksen nå, men jeg tror de vil gjøre det og at vaksinene da er tilgjengelige fra mars eller april, sier helsedirektøren til radiokanalen.

Klar oppfordring

Overfor Dagbladet viste Guldvog til Moderna-sjef Stephane Bancel, som tirsdag uttalte han tror at vaksinene vil ha betydelig mindre effekt mot omikron-varianten.

- Jeg hører også at det gjøres løpende vurderinger av de andre vaksinene. I hvor stor grad det vil være behov for en fjerde dose, vet vi ennå ikke i dag. Men vi må være forberedt på det, fortsatte Guldvog.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.