Fjerde omkommet funnet i raset

Lørdag kveld har redningsmannskapene funnet ytterligere én person død i rasmassene på Ask i Gjerdrum.

NYTT FUNN: Klokka 21 lørdag kveld forteller politiet at det er funnet en fjerde person omkommet i en sammenrast bygning i rasmassene. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet
NYTT FUNN: Klokka 21 lørdag kveld forteller politiet at det er funnet en fjerde person omkommet i en sammenrast bygning i rasmassene. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet Vis mer
Publisert

- Vi har gjort et nytt funn av en død person. Den er funnet i samme område som funn nummer tre. De to personene er nå fraktet ut av området, sier politiets innsatsleder Knut Hammer.

Tidligere lørdag er det meldt om funn av ytterligere to omkomne. Også fredag ble en omkommet person funnet i raset. Lørdag kveld gikk politiet ut med at det var Eirik Grønolen (31) som ble funnet omkommet fredag.

Fortsatt er seks personer savnet, og politiet fortsetter aksjonen med håp om å finne overlevende.

- Det er med tungt hjerte vi må konstatere at nok en omkommet er funnet. Mine tanker går til dem som venter på svar om sine kjære, og jeg kan bare innbille meg hvor tungt de har det akkurat nå, sier varaordfører Leif Haugland i Gjerdrum kommune.

Innsatsleder Kenneth Wangen i brannvesenet sier det er gjort funn av personer der det har vært forventet.

- Etter hvert som vi får identifisert funn så kan vi koble det opp mot hvor personer har bodd, sånn at vi kan lete mest mulig effektivt gjennom natta. Vi leter fortsatt etter overlevende, sier innsatsleder Wangen.

NÅLA I HØYSTAKKEN: Innsatsleter Kenneth Wangen i brannvesenet sier arbeidet i rasgropa er risikofylt og utfordrende. - Det er som å lete etter nåla i høystakken, sier han til Dagbladet. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet
NÅLA I HØYSTAKKEN: Innsatsleter Kenneth Wangen i brannvesenet sier arbeidet i rasgropa er risikofylt og utfordrende. - Det er som å lete etter nåla i høystakken, sier han til Dagbladet. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet Vis mer

- Nåla i høystakken

Han sier den omkomne som ble funnet lørdag kveld, er funnet i området hvor politiet har gitt dem informasjon å lete ut fra.

- Det var etteretning fra politiet og markering fra hunder, som gjorde at vi fant siste vedkommende.

Med etteretning menes vitneforklaringer, nødtelefoner i den tidlige fasen, samt dronebilder.

- Det er et ganske massivt materiale, sier Wangen.

- Utgangspunktet for alt vårt søk er å finne et område, se hvilket hus det er, og prøve å sammenfalle med hvor huset sto tidligere. Og så går hunder inn for å gjøre mer nøye markeringer, slik at vi kan spotte mer nøyaktig, for dette er som å lete etter nåla i høystakken.

Innsatsleder Hammer sier til Dagbladet at det er gjennonført et omfattende etterretningsarbeid i forkant av søkene i skredgropa.

- Det har vært gjort omfattende kartlegging og etteretningsarbeid for å finne ut hvem som er savna, og hvor de har befunnet seg i bygningene som vi søker gjennom. På bakgrunn av de funnene vi har gjort nå, jobber vi målrettet inn mot de bygnigene og bruker plantegninger for å lete på rett sted, sier Hammer.

FUNN: En fjerde person er funnet omkommet i rasmassene i Gjerdrum. Det opplyser politiet på pressekonferansen klokka 21 lørdag kveld. Foto: NTB Vis mer

Vil søke utover natta

Tidligere lørdag opplyste redningsmannskapene at de håper å jobbe til langt på natt.

- Vi har nå noen interessepunkter som vi skal utforske i løpet av natta, og de må vi få søkt gjennom. Vi regner med at det tar noen timer. Og så er det viktig at vi ikke leter på måfå, og at skadestedet får hvile, slik at nye lukter kan komme opp, så hunder kan markere og det ikke er oss de markerer på, forteller Wangen.

LETER GJENNOM NATTA: Politiet vil fortsette søket i rasområdet utover natta. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet
LETER GJENNOM NATTA: Politiet vil fortsette søket i rasområdet utover natta. Foto: Henning Lillegaard / Dagbladet Vis mer

Han understreker at arbeidet er risikofylt.

- Dette er et krevende og risikofylt oppdrag. Det er så bra det kan bli. Vi prøver å skjøte på med en evakueringsvei fra Forsvaret, en brolegger som skal ut. Den er utsatt til i morgen tidlig. Men dette arbeidet er ikke risikofritt, det må jeg understreke.

- Vi har en rekke sikringstiltak, men det vil ikke fjerne risiko, sier Wangen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer