Fjerdeklassing avfyrte skudd ved skole

Gutt (9) kom til skolen i Harstad med hagle.

SKØT MED HAGLE:  En ni år gammel gutt avfyret i morges skudd med en hagle i skolegården på Kanabogen skole i Harstad. Foto: Håkon Ruud
SKØT MED HAGLE: En ni år gammel gutt avfyret i morges skudd med en hagle i skolegården på Kanabogen skole i Harstad. Foto: Håkon Ruud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En elev ved Kanebogen skole i Harstad avfyrte i dag morges skudd med en hagle i skolegården. Ingen ble skadet.

- Vi kan kan bekrefte at det er blitt avfyrt skudd ved en skole, opplyser operasjonssentralen i Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet fikk melding om skytingen fra en elev ved skolen klokka 08.34.- Han ringte inn og sa at en medelev hadde løsnet to skudd i skolegården med et haglegevær. Gutten som skjøt er ni år gammel og går i fjerde klasse, sier Magne Hugo Nilsen, stabssjef ved Midtre Hålogaland politidistrikt, til Dagbladet.no.

- Gutten ble raskt tatt hånd om av lærere ved skolen, som fikk tatt geværet fra ham.

- Prøvde han å avfyre flere skudd?- Vi går ut fra at han måtte lade om, men at han ikke kom så langt. - Hva vet dere om bakgrunnen for skytingen?- Vi vet ikke noe om det nå, sier Nilsen.

Kommunens kriseteam er nå sendt til skolen. Det ble satt i gang et informasjonsmøte ved skolen klokka 10 i dag.Elevene på skolen var på vei inn for å starte skoledagen da skuddene ble avfyrt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer