Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fjerdeklassingene hørte det knake i taket. Fem timer senere kollapset det

- Kom et forvarsel.

KOLLAPSET: Slik så det ut i gymsalen etter at taket kollapset. Foto: Bjørn Haaland / Odda kommune
KOLLAPSET: Slik så det ut i gymsalen etter at taket kollapset. Foto: Bjørn Haaland / Odda kommune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det blir ikke spilt fotball eller innebandy i gymsalen på Skare barneskule i Odda med det første.

Taket kollapset nemlig fredag under tunge snømasser, melder NRK.

- Det er ikke unormalt mye snø, men det hadde bygget seg opp en stor skavl på lesiden av taket som ikke var synlig fra bakken. Det så normalt ut, sier Bjørn Haaland, sjefsingeniør i Odda kommune, til Dagbladet.

- Det ble en skjevbelastning, og et brudd i det ene staget på den ene takstolen, som forplantet seg videre, sier Haaland.

Han sier det kom forhåndsvarsel da det begynte å knake i taket.

- Det var knirkelyder, så området ble evakuert og stengt av, sier Haaland.

Ifølge NRK var det fjerdeklassinger ved skolen som først ble oppmerksom på ulydene. Haaland sier det tok fem timer fra knirkingen ble hørt først, til taket raste sammen.

- Nå er området sperret av, det er fremdeles en fare for at det kan rase mer. I morgen blir det en befaring med en takstmann, og vi er også klare til å starte med skadebegrensende arbeid i morgen. Vi må gjøre noen tiltak for å unngå skader på etasjen under, sier Haaland.

Rektor Nils Rullestad sier til NRK at han er sjeleglad for at liv ikke gikk tapt.

Da det er gymsal/grendehus-delen som er rammet og ikke resten av skolen som er rammet, vil den være åpen for de 46 elevene mandag, opplyser skolen selv.

UTSIDEN: Som en kan se av dette bildet var ikke de store snømengdene lett synlig fra bakkenivå. Foto: Bjørn Haaland / Odda kommune
UTSIDEN: Som en kan se av dette bildet var ikke de store snømengdene lett synlig fra bakkenivå. Foto: Bjørn Haaland / Odda kommune Vis mer