Fjerdemann siktet etter storran

En fjerde person ble torsdag kveld siktet i forbindelse med rekordranet i Storbritannia forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jetmar Bucapa (24) blir fredag morgen stilt for retten siktet for å ha deltatt i planleggingen av ranet av en pengesentral i Tonbrigde, fem mil sørøst for London, onsdag forrige uke.

Ranerne fikk med seg totalt 624 millioner kroner, noe som anses som det største ranet i Storbritannias historie.

Bucapa er den fjerde personen som er siktet i saken. Torsdag måtte tre personer, deriblant mangemillionæren John Fowler, møte i retten. Samtidig kunngjorde politiet at de har foretatt den 14. arrestasjonen i saken.

Bilselgeren og mangemillionæren John Fowler (57) møtte sammen med Stuart Royle (47) og Kim Shackelton (39) i Maidstone forhørsrett torsdag.

57 år gamle Fowler er siktet for å ha planlagt ranet, samt for å ha kidnappet daglig leder for pengesentralen, hans kone og deres ni år gamle sønn. I retten torsdag ble Fowler også siktet for oppbevaring av tjuvgods.

Stuart Royle er siktet for å ha planlagt ranet, mens Kim Shackelton er siktet for å ha oppbevart tjuvgods.

Torsdag kunngjorde politiet at nok en person er arrestert for det som viser seg å være verdens største ran i fredstid. Til sammen er 14 personer arrestert.

Onsdag kveld denne uken meldte Sky News at en stor andel av ranspengene skal ha blitt funnet nedgravd i bakken på gården til Fowler i Staplehurst i Kent. Politiet, som denne uken har utført omfattende søk på gården, vil imidlertid ikke bekrefte funnet Sky News meldte om. Fra før er det kjent at om lag 15 millioner kroner av ransutbyttet er funnet i en forlatt bil.

NEDGRAVD: Politiet skal ifølge Sky News ha funnet deler av ransutbyttet på denne gården. Foto: AP/Scanpix
NEDGRAVD: Politiet skal ifølge Sky News ha funnet deler av ransutbyttet på denne gården. Foto: AP/Scanpix Vis mer

(ANB)

REKORDRAN:</B> Ranerne fikk med seg totalt 624 millioner kroner.