Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fjern den Alvdal-kvinnen fra sine barn. Avskyelig

Hovedtiltalt stefar (64) sendte brev med bilder til kommunen. Hevder han tok bilder av moren og barna for å samle bevis.

FORKLARER SEG: Aktor, statsadvokat Iris Storås, leste opp bekymringsmeldingen fra 64-åringen som ble sendt til Alvdal kommune etter at han hadde reist til Spania. Sverre Næss forsvarer den 64-åringen, som aktoratet mener er hovedmannen i overgrepssaken. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
FORKLARER SEG: Aktor, statsadvokat Iris Storås, leste opp bekymringsmeldingen fra 64-åringen som ble sendt til Alvdal kommune etter at han hadde reist til Spania. Sverre Næss forsvarer den 64-åringen, som aktoratet mener er hovedmannen i overgrepssaken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELVERUM (Dagbladet): Den hovedtiltalte 64 år gamle mannen forklarer seg i dag om overgrepssaken fra Alvdal.

Tre menn og to kvinner er tiltalt for en rekke overgrep mot fire barn fra høsten 2003 til 2007.

Etter at mannen med egne ord forklarte seg om saken, tok statsadvokat Iris Storås ordet og stilte den tiltalte mannen spørsmål.

- Tok bilder som bevis Mannen danner et bilde av sin ekssamboer, en 46 år gammel tiltalt kvinne, som en kvinne som hadde full kontroll på sine barn. Ifølge tiltalte sov de i samme rom som barna. Han beskriver henne etter hvert som sint og aggressiv. Hun skal, ifølge tiltaltes forklaring, ha vært svært opptatt av incestboka «Barna i dødens hus».

64-åringen innrømmer skyld for ett overgrep mot ett av barna og forklarte seg i retten i detalj om hva som skjedde.

- Det var jeg som trykket på play på kamerat, sa han.

Han forklarte at han pleide å ta en del bilder i huset.

- Det skjedde så mye rare og utagerende ting i huset, så jeg tok en del bilder. Jeg ville heller dokumentere hverdagen der og hva som foregikk. Etter hvert ble det ganske bevisst at jeg ville sikre bevis. Jeg burde gått til politiet med en gang med dette. Det får jeg ta på min kappe, hevdet mannen, som opplyste at han har jobbet på frilansoppdrag for TV2 tidligere.

Mannen beskriver at det ble mer og mer utagering i hjemmet etter hvert. Selv bruker han ordet «manisk opptrapping».

- Jeg ba henne slutte. Da fikk jeg tilbake at jeg ikke skulle bry meg, sa han.

- Avskyelig Han hevder at han forsøkte å ta det opp med henne og spurte om hun forsto alvoret i det hun gjorde. Jeg tok bilder av det som bevis.

- Men jeg gikk aldri fysisk inn og skilte dem. Jeg avventet og så hva som foregikk, og sa at nå er det nok.
 
Til slutt sier at han var i en helsemessig vanskelig periode og at han bare ville vekk. I 2007 reiste han til Spania. Til slutt sendte han en anonym bekymringsmelding til Alvdal kommune.

- Helt siden jeg reiste fra Alvdal ønsket jeg å sende det, men det ble utsatt. Til slutt sendte jeg det, sa han.

Aktor, statsadvokat Iris Storås, leste opp bekymringsmeldingen.

- Fjern den Alvdal-kvinnen fra barna. Avskyelig, leste Storås.

Brevet ble underskrevet med to bokstaver. I tillegg lå det ved to angivelige overgrepsbilder.

- De bildene er to av dem jeg har tatt, sier han.

Underskriften på brevet samsvarer med initialene til en person som var kjæreste med den medtiltalte kvinnen.

Han forklarte at han undertegnet med bokstavene for å øke troverdigheten til brevet.

I morgen skal den tiltalte kvinnen (46), som 64-åringen har rettet en rekke påstander mot i dag, forklare seg i retten. Dagbladet vil referere fra hennes forklaring i morgen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling