Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Fjern Polet

Vinmonopolet bør avvikles, mener lederen i Vestfold Senterparti, Per-Øyvind Semb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når det er så vanskelig å få tak i alkohol på lovlig vis, betyr det bare at salget av hjemmebrent og smuglervarer øker, sier han.

Semb er klar over at utspillet er i strid med Bondevik-regjeringens plattform og Senterpartiets program: Der er det slått fast at vin og brennevin bare skal selges gjennom Vinmonopolet.

- Bakgrunnen for at jeg begynte å tenke på dette, var rykter om at skoleelever får tilbud om smuglersprit og hjemmebrent på skolebussen.

- Det er klart at de som selger illegalt, ikke spør om legitimasjon. Lovlig alkohol bør gjøres mer tilgjengelig. Hvis vi får til det, vil markedet for illegal alkoholomsetning reduseres, sier Semb, som mener Vinmonopolet heller ikke er særlig distriktsvennlig.
Han mener derfor at Vinmonopolet bør avvikles og isteden erstattes av et system med alkoholsalgbevillinger. Et alternativ er at det opprettes polutsalg i samtlige av landets kommuner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media