Fjerner burgere for å redde klimaet

- Å erklære klimakrise kan ikke være tomme ord.

FJERNER STORFEKJØTT: Fra september får man ikke lenger kjøpt produkter av storfekjøtt ved Goldsmiths Universitet i London. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
FJERNER STORFEKJØTT: Fra september får man ikke lenger kjøpt produkter av storfekjøtt ved Goldsmiths Universitet i London. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Universitetet Goldsmiths i London har bannlyst storfekjøtt fra campus for å redusere klimautslippene sine. Fra september vil alle produkter av storfekjøtt som selges på universitetet bli fjernet.

Se hva de norske universitetene gjør lenger ned i saken.

I det kommende skoleåret, må studentene også betale en avgift på 10 pence (ca. 1 krone) for engangsflasker og plastkopper.

I tillegg planlegger universitet å øke antall solpanel, og bytte til en 100 prosent ren energileverandør, skriver The Independent.

- Det er umulig å ignorere det økende globale kravet om organisasjoner til å ta ansvar for å stanse klimaforandringer, sier professor Frances Corner, leder ved Goldsmiths.

- Å erklære klimakrise kan ikke være tomme ord. Jeg tror vi står overfor et definerende øyeblikk i vår globale historie, og Goldsmiths står skulder til skulder med andre organisasjoner som er villig til å handle og kutte karbonutslipp, fortsetter hun.

- Oppmuntrende

Universitetet har et årlig karbonutslipp på rundt 3,7 millioner kilo, men håper å være karbonnøytrale innen 2025.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer