Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fjerner hjemme-PC-ordningen

Fra i dag av får du ikke lenger kjøpe hjemme-PC via arbeidsgiver med trekk i bruttolønn.

KAN IKKE BETALES VIA BRUTTOLØNNA:  For avtaler om PC-kjøp som inngås fra og med i dag, 13. oktober 2009, kan det ikke gjennomføres trekk i brutto lønn, ifølge statsbudsjettet.  Foto: REUTERS
KAN IKKE BETALES VIA BRUTTOLØNNA: For avtaler om PC-kjøp som inngås fra og med i dag, 13. oktober 2009, kan det ikke gjennomføres trekk i brutto lønn, ifølge statsbudsjettet. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Regjeringen fjerner den populære hjemme-PC-ordningen, med virkning fra i dag.

«Ordningen med at arbeidstaker kan finansiere hjemme-PC ved trekk i bruttolønn, og derved redusere skatten på lønnsinntekten, avvikles», skriver regjeringen i statsbudsjettet.

Det betyr at for avtaler som inngås fra og med i dag, 13. oktober 2009, kan det ikke gjennomføres trekk i brutto lønn.

En overgangsregel skal sikre at bruttotrekk etter eldre avtaler kan gjennomføres uendret ut avtaleperioden.

Fortsatt gratis bruk av arbeidsgiver-eid-PC
Det gjøres derimot ingen endringer i skattefritaket for privat bruk av utstyr finansiert av arbeidsgiver.

Har du en bærbar-pc på lån fra arbeidsgiver, kan du altså fortsatt bruke denne skattefritt hjemme - vel å merke hvis «utplasseringen er begrunnet i tjenstlig bruk», altså at det kan begrunnes ut fra arbeidsoppgavene dine.

Definisjonen av tjenstlig bruk er veldig vid, og inkluderer ifølge forskriften «all bruk som leder til leveranse av tekster, beregninger, tegninger og andre maskinelle produkter fra den ansatte til arbeidsgiveren». Også øvelsesbruk «med sikte på økt ferdighet til å utøve slik produksjon på hjemmemaskin», regnes som tjenstlig bruk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media