Fjerner hund fra OL-menyen

Beijing vil skåne vestlige besøkende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinesiske myndigheter ber hoteller og restauranter i Beijing ta hundekjøtt av menyen før de olympiske sommerlekene i august.

Vestlige besøkende skal skånes for slike tilbud, blir det sagt.

I et direktiv fra mattilsynet i den kinesiske hovedstaden heter det at det bare kan gjøres unntak for tradisjonelle matretter som inneholder hundekjøtt og som spises av medisinske hensyn.

Slike retter må være klart merket på menyene, heter det videre.

Beijing har mer enn 40.000 restauranter, og 90 prosent av dem er i privat eie og drift. Enkelte av dem inneholder ingredienser de fleste vestlige besøkende nok vil betakke seg for - som for eksempel hundetestikler.

Sør-Korea forbød restauranter å servere hundekjøtt under de olympiske sommerlekene i Seoul i 1988.

Årsaken var at slike serveringstilbud tidligere hadde vakt negative reaksjoner blant mange vestlige besøkende.

Beijing-besøkende som verken ønsker hundekjøtt eller annen tradisjonell kinesisk mat, har nok å velge mellom i den kinesiske hovedstaden. Det er ingen mangel på restauranter som tilbyr fransk og italiensk kjøkkenkunst eller amerikansk kjappmat.

HUNDEJAKT: Kina er kjent for å drive utstrakt jakt på hunder i byene. Noen av hundene havner på bordene i kinesiske restauranter. Foto: AFP
HUNDEJAKT: Kina er kjent for å drive utstrakt jakt på hunder i byene. Noen av hundene havner på bordene i kinesiske restauranter. Foto: AFP Vis mer

(NTB)

Fjerner hund fra OL-menyen