Fjerner inntektsgrensa for studenter

Tar grep for å sikre videre beredskap under corona-situasjonen.

GLADNYHET: Medisinstudenter er blant dem som har kunnet jobbe svært mye under corona-situasjonen. Nå slipper de å tenke på at det skal gå utover stipendet fra Lånekassen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
GLADNYHET: Medisinstudenter er blant dem som har kunnet jobbe svært mye under corona-situasjonen. Nå slipper de å tenke på at det skal gå utover stipendet fra Lånekassen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi fjerner nå inntektsgrensa både for de som jobber innen helse- og omsorgssektoren, politistudenter som melder seg til beredskapsarbeid, studenter som blir beordret til Heimevernet eller sivilforsvaret og norske studenter i utlandet som enten jobber i helsesektoren i landet de som studerer i eller som har kommet hjem og jobber her.

Det sier forsknings- og høyere utdanningsminister, Henrik Asheim (H), til Dagbladet. Vedtaket kommer som følge av den krevende corona-situasjonen, som har ført til at svært mange studenter innenfor de nevnte yrkesgruppene har jobbet mye.

Det kan få negative konsekvenser for enkelte, ved at det går utover studiestipendet dersom man tjener over Lånekassens maksgrense på 188 509 kroner i året. Nå gjør imidlertid det nye vedtaket at dersom man som student går over inntektsgrensa mellom 1. januar og 31. august, så vil det likevel ikke gå utover stipendet.

- Et enkelt tiltak

- Mange har fått jobbe mye i forbindelse med den krevende situasjonen vi står overfor nå. For en del studenter begynner inntektsgrensa derfor å bli et problem. Dette løser vi nå. Studenter som bidrar skal slippe å bekymre seg over å jobbe for mye til at de får beholde stipendet sitt, sier Asheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.