Fjerner logo fra flyvraket

Dårlig reklame at fly eksploderer, mener China Airlines.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): China Airlines har satt malere til å pynte på flyet som eksploderte mandag.

Flyet, som ligger på flyplassen Naha på den japanske øya Okinawa, er totalvraket. Aske og vrakrester vitner om den eksplosive brannen, som eksperter nå er i gang med å finne årsaken til. Men idet amerikanske etterforskere i dag undersøkte flyet, var også malerne på plass. Både navnet og logoen forsvant, fordi selskapet er bekymret for sitt dårlige rykte, melder AP.

Drivstofflekkasje

Boeing 737-flyet, som kom fra Taipei på Taiwan, hadde akkurat landet på Naha da det tok fyr i den ene motoren. Flyet eksploderte, og da passasjerene så ut av vinduene var alt dekket av flammer.

Det var 157 passasjerer og åtte besetningsmedlemmer om bord, som alle kom seg ut av flyet i tide.

En etterforskning er i gang ved Naha, og den foreløpige teorien går ut på at en drivstofflekkasje var årsaken til at motoren tok fyr og eksploderte.

Dårlig statistikk

China Airline har lenge slitt med en noe dårlig statistikk. På 1990-tallet omkom 450 mennesker i tre ulykker med selskapets fly, og i 2002 omkom 225 mennesker da et Boeing 747-fly fra selskapet styrtet underveis fra Taipei til Hongkong.

DÅRLIG REKLAME: Navn og logo blir fjernet fra ulykkesflyet som eksploderte mandag. Ingen personer ble skadd i brannen. Foto: AP/Kyodo News/SCANPIX
DÅRLIG REKLAME: Navn og logo blir fjernet fra ulykkesflyet som eksploderte mandag. Ingen personer ble skadd i brannen. Foto: AP/Kyodo News/SCANPIX Vis mer

I dag var flyselskapet i medias søkelys nok en gang, da et av deres passasjerfly måtte nødlande i Kansai, vest i Japan. De første rapportene gikk ut på at flyet hadde gått tom for drivstoff, men en talsmann for China Airlines sier til BBC at hovedårsaken til nødlandingen var at rullebanen i den japanske byen Nagoya, hvor flyet opprinnelig skulle lande, var stengt.

EKSPLODERTE: Få minutter etter at flyet landet mandag, tok motoren fyr og eksploderte.
SOM NY: Øverst er flyet tirsdag, nederste bilde er tatt i dag.