«Skam»-skolen sluker vei

Fjerner nye P-plasser

Naboenes protester avvises: Byrådet i Oslo stenger to gater og fjerner 55 parkeringsplasser når de utvider Hartvig Nissen skole, kjent som kulissene til NRK-serien «Skam».

Publisert
Sist oppdatert

Både småbarnsmødre og eks-ordfører Fabian Stang ville lenke seg fast da byrådet besluttet å ta vekk 110 parkeringsplasser på Frogner for å bygge sykkelsti.

Nå går Oslo-byrådet inn for å fjerne nye 55 parkeringsplasser i det samme nabolaget. De vil også stenge to gatestubber i nærheten for biltrafikk.

Et beboerforslag om å spare noen av parkeringsplassene veier ikke tungt nok, konkluderer byrådet. Det til tross for at nær 400 personer har signert forlaget.

- Vi skal utvide skolen fordi det trengs plass til flere elever. Skolen er Oslos nest eldste videregående og så gammel at en lot en vei gå tvers gjennom skolen, men sånn kan man jo ikke ha det, sier Einar Wilhelmsen (MDG), fungerende byråd for byutvikling i Oslo til Dagbladet.

Skal bygge ut skole

Det er området rundt den videregående skolen Hartvig Nissen, kjent som kulissene til NRK-suksessen «Skam», hvor konflikten utspiller seg.

Skolen skal utvides med blant annet gymsal og dramabygg. Flere parkeringsplasser ryker også fordi fortauene i nærheten skal utvides.

Ifølge skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) er det helt nødvendig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer