Fjerner spilleautomater fra butikker, taper millioner

Redd Barnas hovedstyre har vedtatt å fjerne spilleautomater fra butikker og kjøpesentre. Organsisasjonen regner med å tape millioninntekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er ikke forenlig med Redd Barnas arbeid å ha spilleautomater som er tilgjengelige for barn. Det må vi ta de økonomiske konsekvensene av, sier generalsekretær Tor Elden til Dagbladet :på nettet.

Det er for tidlig å si hvor mange millioner kroner organisasjonen vil tape på å fjerne automater fra kjøpesentre og butikker. Hittil har den årlige inntekten fra automatene vært på ti millioner kroner.

- Vi kan risikere å miste alle ti, sier Elden.

Fjernes til høsten

I september skal Redd Barnas landsstyre sette en tidsfrist for fjerning av automatene. Elden regner med å få relativt knapp tidsfrist til å få vekk organisasjonens 534 automater. Disse er spredt rundt omkring i hele Norge.

- Hvorfor gjorde dere ikke dette før?

- Da forslaget kom opp på landsstyremøtet i 1997, nedsatte vi en arbeidsgruppe som i dag har lagt fram sin innstilling. Det har ikke vært grunn til å fjerne automatene før dette arbeidet var sluttført, sier Elden.

18-årsgrenser

- Vi bryr oss om barna og de mange reaksjonene vi har fått fra folk. Redd Barna innser at vi ikke kan regulere barns spillevaner i butikker og kjøpesentre, sier generalsekretær Tor Elden i Redd Barna. Han tar til etterretning nyere forskning som viser at barn og unge kan utvikle alvorlig avhengighet ved hyppig bruk av spilleautomater som gir pengegevinst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer