Fjerner støtten til «kosmetisk» regulering

Rergjeringen fjerner støtten til tannregulering til barn som er kosmetisk og estetisk begrunnet. Anslår 10 000 færre med regulering i året.

KAKE: Slik er statsbudsjettet fordelt forklart via en marsipankake. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2020 å følge opp Helsedirektoratets forslag om å fjerne støtten til tannregulering til barn som er kosmetisk begrunnet og ikke har betydning for tannhelsen.

Det vil trolig bety at 10 000 barn årlig mister støtte til tannregulering. Både tannlegeforeningen og opposisjonen er uenig i kuttet.

- Foreldre forledes

- I dag bruker foreldre og staten store beløp på støtte til tannregulering av rene kosmetiske grunner. Det bør vi slutte med. Staten skal ikke sponse forbedringer av barns utseende. Vi ønsker ikke å bidra til økt kroppspress og presset om å ha det perfekte smil, sier helseminister Bent Høie i en pressemelding.

Den statlige støtten dekker i dag en mindre andel av inngrepet.

- Foreldre forledes til å tro at disse reguleringene er nødvendige og helsemessige begrunnet. Resultatet blir en ordning som er dyr både for foreldrene og for staten, sier Høie.

Tannstilling kategoriseres i tre kategorier. Gruppe A har alvorlige tannstillingsfeil mens gruppe C har minst alvorlige tilstander. Regjeringen foreslår å fjerne den statlige støtten for de fleste tilstandene i gruppe C.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer