Fjerner to nuller på milliardkravet

Nå er kravet på fem milliarder dollar, i stedet for 500.

SLUTTPROSEDYRE: I dag legger forsvaret fram sin sluttprosedyre i Kisangani. Her er forsvarer André Kibambe, Joshua French og Tjostolv Moland.  Foto: TORGEIR KROKFJORD
SLUTTPROSEDYRE: I dag legger forsvaret fram sin sluttprosedyre i Kisangani. Her er forsvarer André Kibambe, Joshua French og Tjostolv Moland. Foto: TORGEIR KROKFJORD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KISANGANI (Dagbladet.no): - Hvis du ikke før har sett uskyldighet i livet, så ser du det her, sier advokat André Kibambe og peker på Tjostolv Moland (28) og Joshua French (27).

Med det innleder forsvareren sin sluttprosedyre, som er dagsorden i Kisangani i dag.

Vi følger rettsaken direkte, og oppdaterer artikkelen fortløpende. Nedenfor får du referat fra rettsalen, minutt for minutt. For siste nytt, trykk F5.

15.34 • - Ifølge loven vil dommen falle om åtte dager, sier dommeren.

- Vi møtes igjen på tirsdag neste uke.

15.33 • Moland og French bes reise seg. Dommeren leser opp tiltalepunktene, aktors straffepåstand og erstatningskravene fra de sivile partene.

- Har dere noe å tilføye, spør dommeren de tiltalte.

- Advokatene snakker på vegne av oss. Vi har ingenting å tilføye, sier de to.

15.25 • - Og de sendte topphemmelige tekstmeldinger. Disse var hemmelige, og skrevet på norsk. Og nordmennene sier de er uskyldige. Hvem var det som drepte Kasongo? Var det Lucifer? Var det en ukjent mann fra skogen? De to hvite mennene kan fortelle oss det. Kasongo ble drept av de to hvite mennene, sier aktor Bwamalundu.15.19 • Aktor går igjennom saken på nytt og viser til avhør av de tiltalte. Moland skal ha innrømmet i avhør at han hadde id-kort fordi han hadde gått inn i Forsvaret. Han sa dette på engelsk, og det var ikke tolk til stede. 15.03 • Kibambe peker på at skylden umiddelbart ble lagt på French og Moland og at vitnene blir trodd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer