Fjerner ulvesone vest for Glomma

Ap og KrF har inngått avtale med regjeringen.

GRENSELØS - TROSS NY ULVESONE:  Ulv( Canis lupus ) på ei myr ved et dyrekadaver i de finske skoger. Nå er stortingsflertallet enig om nye grenser for ulvens utbredelse i Norge. Illustrasjonsfoto: Steve Halsetrønning, Samfoto/NTB Scanpix.
GRENSELØS - TROSS NY ULVESONE: Ulv( Canis lupus ) på ei myr ved et dyrekadaver i de finske skoger. Nå er stortingsflertallet enig om nye grenser for ulvens utbredelse i Norge. Illustrasjonsfoto: Steve Halsetrønning, Samfoto/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet og KrF er enige med Høyre og Frp om et nytt bestandsmål for ulv.

De fire partiene er også enige om endringer i ulvesonen.

Stortingets øvrige partier står utenfor avtalen.

Ap, KrF, Høyre og Frp er enige om at bestandsmålet skal være 4-6 ynglinger pr. år, hvorav tre skal være helnorske ynglinger.

Seks kull - 92 ulver Etter Rovdatas ferske tall fra april år, er det bekreftet født seks ulvekull i den norske sonen sist år, og det er registrert 92-92 ville ulver totalt fra oktober i fjor til april i år på norsk territorium.

Også ynglinger utenfor ulvesonen teller med. Ynglinger i grenserevir skal telle med på en faktor på 0,5. Partiene er også enige om å ta ut områdene 2,3 og 7 i dagens ulvesone, men for øvrig videreføre sonen som i dag.

Stortingsflertallet følger ikke opp anbefalingen til regjeringen om å utvide ulvesonen nordover.

Områdene som tas ut av ulvesonen ligger vest for Glomma i kommunene Kongsvinger, Grue og Sør-Odal i Hedmark. Arealer vest for Glomma i Akershus tas også bort, i likhet med deler av Trysil kommune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer