- Fjerner upassende innlegg

PST mener det de som legger ut karikaturtegninger som har et problem, og ikke PST.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| —Vi fjerner alle innlegg som er upassende og bryter mot de reglene vi har laget for vår side på Facebook, sier informasjonssjef Trond Hugubakken i Politiets sikkerhetstjeneste.

Han mener det ikke er PST som har et problem, men de som legger ut lenker til slike karikaturtegninger og skriver upassende innlegg.
—Internett er et sosialt medium. Problemet er ikke Internett eller Facebook eller PST, men de som poster (legger ut på sidene) slike saker. Og det er et problem at noen går langt over streken i forhold til god nettetikk. Noen innlegg kan også være straffbare. Men det er på en måte Internetts natur. Når vi velger å bruke Internett er det for å ha en toveis kommunikasjon med. Hele hensikten med de sosiale mediene er å være interaktive og at mennesker kommuniserer med hverandre, sier Hugubakken.

Han sierr det ikke er PSTs Facebook-side som er problemet, men de som går over streken.

—PST er ikke redd for at det skal bli kraftige reaksjoner fra deler av den muslimske verden, siden slike karikaturtegninger er lenket til via PSTs Facebook-side?

—Jeg vil ikke spekulere i eventuelle reaksjoner. Vi vil moderere vår Facebook-side slik at de blir et godt grunnlag for fagdiskusjoner og ivaretar en arena hvor PST kan kommunisere med hele den norske befolkning. Det blir helt galt å spekulere i hvilken grad det kan komme reaksjoner, sier Trond Hugubakken.