Fjerner utstilling etter hærverk

Ødela utstilling med ukvemsord mot det palestinske folket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Siden desember har fotoutstillingen Riv Muren stått utstilt i kapellet på Universitetet i Oslo. Men nå blir utstillingen fjernet fordi noen har tagget og revet ned de forklarende billedtekstene, får Dagbladet.no opplyst.

- Det er trist. Vi satte i gang dette prosjektet fordi vi ønsket en dialog rundt muren som nå bygges, sier Rikke Nicolaisen, en av kvinnene bak utstillingen, til Dagbladet.no.

Ufin tagging

Utstillingen viser bilder av den internasjonalt fordømte muren på Vestbredden, og hvordan den påvirker og vanskeliggjør vanlige menneskers liv.

- Rett over nyttår fikk vi beskjed om at deler av utstillingen var ødelagt. Noen har revet bort alle bildetekstene og tatt med seg noen av bildene. I tillegg har de skrevet eller tagget noe på kart og på informasjonsplakaten, forteller Nicolaisen.

Hele utstillingen blir fjernet fra kapellet på Blindern i morgen. Kapellet er inne i Frederikke-bygningen på Blindern, og er tilgjengelig for alle så lenge bygget er åpent.

- Jeg husker ikke helt hva som stod skrevet der, men det var noe om at palestinerne ikke er folk. Ganske ufint, rett og slett, sier Nicolaisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer