KVITTET SEG MED OVERGREPSPRESTER: Pave Benedikt sa opp flere hundre prester i den katolske kirken. Overgrepsskandalen har ridd den katolske kirke som en mare de siste årene. Foto: Reuters / NTB Scanpix
KVITTET SEG MED OVERGREPSPRESTER: Pave Benedikt sa opp flere hundre prester i den katolske kirken. Overgrepsskandalen har ridd den katolske kirke som en mare de siste årene. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Fjernet 400 prester etter overgrep i løpet av to år

Avsløres i Vatikanet-dokument.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paven har fjernet nærmere 400 katolske prester fra sine stillinger på grunn av overgrep mot barn, melder nyhetsbyrået AP.

Oppsigelsene har skjedd over en toårsperiode, ifølge dokumenter nyhetsbyrået har fått tilgang på.

Det var den forrige paven, Benedikt, som sto bak oppsigelsene i 2011 og 2012. Årene før, i 2008 og 2009, ble 170 prester fjernet.

Informasjonen kom fram i forbindelse med at Vatikanet torsdag forklarte seg for et FN-panel om overgrepsavsløringene i den katolske kirken.

I 2012 opplyste den amerikanske kardinalen Levada at over 4.000 tilfeller av seksuelle overgrep mot barn begått av prester og andre med verv i den katolske kirke verden over var blitt meldt inn til Vatikanet i løpet av det siste tiåret.

(NTB)