Fjernet alle smykkene til finansministeren

Og «flyttet» henne til hennes eget distrikt.

ORIGINALEN: Her står den franske finansministeren omgitt av pressefolk, med store perlesmykker. Foto: Pressefoto
ORIGINALEN: Her står den franske finansministeren omgitt av pressefolk, med store perlesmykker. Foto: PressefotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den franske finansministeren er avbildet på forsiden av «Le Nouvelle du 12», som er lokalavisen til den parisiske bydelen (arrondissementet) hvor hun også er bystyremedlem for opposisjonen. 

En positiv reportasje med forsidetittelen: «En fremragende kvinne som tjener landet og det 12. [arrondissement]».

Feil sted Alt vel så langt.

Men den franske venstrepolitikeren Alexis Corbière har tatt en nærmere titt på bladet, og kan avsløre at bildet er kraftig manipulert. Og det på en særdeles amatørmessig måte.  

Hun er tilsynelatende avbildet i en hovedgate i distriktet. Det er hun imidlertid ikke.

Bildet av Lagarde kan man nemlig finne igjen blant det franske finansdepartementets egne pressebilder. Problemet er bare at på pressebildet står hun et helt annet sted.

Smykkene er borte Corbière spekulerer i om bildet er et forsøk på å møte kritikken om hennes manglende tilstedeværelse i distriktet.

- Hvorfor denne montasjen? Er det så vanskelig å fremskaffe et bilde av ministeren i det 12. arrondissement? Tydeligvis, ja, skriver han i bloggen sin.

Avisen ble ifølge Corbière i sin tid opprettet på bakgrunn av finansministerens eget initiativ, og hun skriver også lederartikler for publikasjonen.

Problemene stopper imidlertid ikke der. Om du tar en nærmere titt på bildene, ser du at noe mangler. Øredobbene, armbåndet og en stor ring er alle redigert bort.

- Mykere image? Le Nouvelle de 12 opplyser til Le Post at det var Finansdepartementet som fremskaffet bildet da de ønsket å lage et oppslag om henne. 

- Jeg har ingen god forklaring. Kanskje hun ønsket seg et mykere image, sa redaktøren for Le Nouvelle de 12 til Le Post onsdag morgen.

Redaksjonen tok imidlertid kontakt med Le Post senere på ettermiddagen og opplyste at de hadde fått originalfotoet av departementet, og la skylden på deres egen grafiske designer.

Han skal tilsynelatende ha ment at Lagarde «aldri bar smykker, og at han derfor på eget initiativ fjernet smykkene». 

- Ikke helt passende Corbière har en annen teori:

- Det er sant — store perler som henger fra ørene, en stor ring besatt med diamanter, et armbånd med antikke perler når man ber franskmenn gjør en ekstrainnsats for å jobbe to år ekstra for pensjonen sin - det er ikke helt passende, harselerer Alexis Corbière på bloggen sin.

MANIPULERT: Christine Lagarde stod slett ikke i denne gata. I tillegg er ringen og øredobbene hennes blitt fjernet. Faksimile: «Le Nouvelle du 12»
MANIPULERT: Christine Lagarde stod slett ikke i denne gata. I tillegg er ringen og øredobbene hennes blitt fjernet. Faksimile: «Le Nouvelle du 12» Vis mer