TOMROM:  Den internasjonale utgaven av New York Times (NYT) ble sensurert i Pakistan. Bildet av et homofilt par som kysser, var mirakuløst borte da pakistanske abonnenter åpnet avisa på fredag. Innfelt er et bilde av hvordan forsida skulle ha sett ut. Foto: Faksimile NYT / Twitter
TOMROM: Den internasjonale utgaven av New York Times (NYT) ble sensurert i Pakistan. Bildet av et homofilt par som kysser, var mirakuløst borte da pakistanske abonnenter åpnet avisa på fredag. Innfelt er et bilde av hvordan forsida skulle ha sett ut. Foto: Faksimile NYT / TwitterVis mer

Fjernet bilde av homofilt par som kysset fra forsiden til New York Times i Pakistan

Hvitt tomrom på forsida til den internasjonale utgaven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredagens utgave av New York Times' (NYT) internasjonale utgave i Pakistan, så ganske annerledes ut da den ankom abonnentenes postkasse enn da den ankom trykkeriet.

Det som møtte avisens pakistanske lesere, var nemlig et stort hvitt tomrom på førsteside der det helt tydelig skulle ha vært et bilde.

Pakistanske Express Tribune, som utgir den internasjonale utgaven av NYT i Pakistan, valgte nemlig å fjerne et bilde av et homofilt par i Kina som kysser, skriver Washington Post.

Forsidebildet skulle illustrerte en sak om Kinas første søksmål for retten til å gifte seg med en likekjønnet person. Bare bildet var fjernet, selve artikkelen sto igjen.

- Liker ikke likekjønnet kjærlighet Og reaksjonene har ikke latt vente på seg, både innad i Pakistan og internasjonalt.

Blant dem som satte spørsmålstegn ved avgjørelsen, var fotografen som hadde tatt det aktuelle bildet, Gilles Sabrie.

På Twitter la hun ut et bilde av de to ulike utgavene, ved siden av hverandre, med teksten:

- Pakistan liker ikke likekjønnet kjærlighet. Bildet mitt på forsiden av NYT sensurert, skrev Sabrie.

Får sensurere ifølge avtalen Den pakistanske utgiveren Express Tribune, forteller imidlertid til Washington Post at de i sin avtale med NYT har rett til å fjerne innhold som «kan skape problemer lokalt» i Pakistan.


- Du kommer ikke til å se et bilde i Pakistan av menn som kysser. Du kommer faktisk ikke til å se et bilde av noen i det hele tatt som kysser, sier redaktør Kamal Siddiqi til avisa.

Og retten til å sensurere eller fjerne innholdt fra NYTs internasjonale utgave, har Express Tribune tidligere benyttet seg av. Senest i starten av januar da de sensurerte en artikkel om et angrep på bloggere i Bangladesh fordi noen av sitatene i artikkelen ble oppfattet som blasfemiske, ifølge Washington Post.

Også i 2014, da NYT skrev en artikkel om hvorvidt pakistansk etterretning kunne ha visst hvor Osama bin Laden oppholdt seg før han ble drept av amerikanske spesialstyrker i Abbottabad i Pakistan i 2011, sensurerte Express Tribune saken.

- Må respektere det Mens det på Twitter har vært nærmest unison enighet om at bildet av det homofile paret som kysser, ikke burde ha blitt sensurert, tar en politisk aktivist i Pakistan avgjørelsen i forsvar.

- Det er visse regler i ulike deler av verden vi ikke er enige i, men som vi respekterer. Det verden må forstå er at Pakistan ikke er et sekulært land. Vi styres av et juridisk rammeverk som følger islamsk lov. Dette er demokratiet til det pakistanske folk, de valgte en islamsk grunnlov og verden må respektere det, sier Farhan Khan Virk til nyhetsnettstedet Mic.