Fjernet bjørn fra taket

Hvordan man henter ned en bjørn fra en takbjelke? Forsiktig. Veeeeldig forsiktig.

HØYT HENGER DE OG SURE ER DE: Bjørnen gjorde ingen tegn til å ville komme ned igjen. Til slutt måtte den bedøves og fraktes bort. Foto: Virginia Department of Wildlife Resources.
HØYT HENGER DE OG SURE ER DE: Bjørnen gjorde ingen tegn til å ville komme ned igjen. Til slutt måtte den bedøves og fraktes bort. Foto: Virginia Department of Wildlife Resources. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Om han trodde han hadde sett en krukke honning der oppe eller om han skulle fange en vussel, forteller ikke historien. Men vi kan konstatere at Ole Brumm var oppsiktsvekkende langt unna Hundremeterskogen, da de ansatte på Volvo-fabrikken i Pulaski, Virginia i USA, løftet blikket mot taket forrige fredag.

Bjørnen hadde klart å klatre opp en takkonstruksjon seks meter over bakken. Og der satt den godt.

- Etter å ha vurdert situasjonen slo vi fast at det var liten sjanse for at den ville komme ned på egen hånd. Så vi bestemte oss for at beste løsning var å uskadeliggjøre bjørnen og fjerne den fra området, skriver Department of Wildlife Resources i en pressemelding.

En gaffeltruck ble plassert rett under bjørnen, og den ble deretter skutt med bedøvelsespil, heist ned og sjekket av veterinær.

Bjørnen ble deretter fraktet til et mer velegnet sted for bjørner enn Volvo-fabrikken i Pulaski.

- I de fleste liknende situasjoner pleier vi sjekke at den har mulighet til å komme seg ned, og vi bare venter den ut. Når bjørnen ikke er redd mer, pleier den å komme seg ned selv, sier viltnemnda.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer