En politimann ikledd beskyttelsesutstyr ved huset hvor den 18-årige kvinnen bor. Foto: REUTERS/Tim Wimborne/SCANPIX
En politimann ikledd beskyttelsesutstyr ved huset hvor den 18-årige kvinnen bor. Foto: REUTERS/Tim Wimborne/SCANPIXVis mer

- Fjernet bombehalsbånd fra kvinne (18)

Ti timer langt bombedrama er over i Australia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bombeeksperter har greid å fjerne det de tror kan være en bombe, som ble festet rundt halsen på ei 18 år gammel kvinne i Sydney, Australia. Kvinnen er uskadd og gjenforent med foreldrene etter det ti timer lange dramaet, melder smh.com.au.

Kvinnen, som er datter til en velstående forretningsmann, var alene hjemme, da en maskert mann angivelig tok seg inn i huset og festet innretningen rundt halsen hennes. Det skal ha blitt framsatt et krav om løsepenger, og politiet fryktet at bomben kunne fjernutløses dersom dette ikke ble innfridd. Størrelsen på kravet er ikke offentliggjort.

Politiet sier det har vært tidligere kontakt mellom kvinnen og gjerningspersonen, uten å utdype dette ytterligere.

Det er foreløpig ikke bekreftet om innretningen, som fortsatt er intakt etter at bombeeksperter fjernet det fra kvinnen, faktisk er en bombe.

- Det å avgjøre hva dette er - og hva dette ikke er - har vist seg å være en tøff nøtt å knekke, sier politikommissær Mark Murdoch ved New South Wales-politiet til nyhetsbyrået til AP.