Cyste på eggstokk

Fjernet cyste på 15,6 kilo

Ansatte ved Kvinneklinikken på Oslo universitetssykehus deler fra hverdagen på Instagram.

CYSTE: Slik ser en eggstokkcyste på 15,6 kg ut, her holdt av gynekolog Jenny Alvirovic ved Kvinneklinikken på Oslo universitetssykehus. Foto: Kvinneklinikken
CYSTE: Slik ser en eggstokkcyste på 15,6 kg ut, her holdt av gynekolog Jenny Alvirovic ved Kvinneklinikken på Oslo universitetssykehus. Foto: Kvinneklinikken Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alltid man husker hva man gjorde enkelte dager, men de ansatte på Kvinneklinikken ved Oslo universitetssykehus vil nok ikke glemme dette med det første.

Ikledd munnbind kunne man skimte et smil på gynekologen Jenny Alvirovic på klinikkens siste Instagram-bilde. Det er likevel noe annet som fanger oppmerksomheten først, og det er den 15,6 kilo store cysten hun holder på.

- Back to business! Sommerferien er over, og vi er tilbake i full drift igjen. @jenny_alvirovic med dagens fangst; en massiv ovarialcyste. Godt å bli kvitt, står det under innlegget.

Til Dagbladet forteller Alvirovic at de får inn kvinner med store cyster noen ganger i året, men at denne vakte oppsikt.

- Denne cysten var en av de største jeg har sett noen gang, sier gynekologen.

Ikke uvanlig

Selv om fjerning av cyster på eggstokkene er dagligdags arbeid for gynekologen, er det ikke konkrete tall på hvor mange pasienter de får inn med så store cyster på eggstokkene.

- Det er nok rundt fem tilfeller i året, anslår Alvirovic.

Hvordan noen cyster kan bli så store før de blir operert ut, kan Alvirovic forklare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.