FJERNET TELTLEIR:  Politiet i London fjernet restene av teltleiren utenfor St. Paul's Cathedral i natt. FOTO: Andrew Winning, REUTERS/SCANPIX.
FJERNET TELTLEIR: Politiet i London fjernet restene av teltleiren utenfor St. Paul's Cathedral i natt. FOTO: Andrew Winning, REUTERS/SCANPIX.Vis mer

Fjernet demonstranter etter fem måneder

Politiet i London ryddet teltleir i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Britisk politi fjernet i natt demonstrantene som siden oktober i fjor har ligget i telt utenfor St. Paul's Cathedral i London i protest mot verdenskapitalismen.

Demonstrantene, som tilhører protestbevegelsen Occupy London Stock Exchange, gjorde knapt nok motstand da teltene ble fjernet.

En britisk domstol avgjorde i forrige uke at teltleiren måtte vekk av sikkerhets- og hygienemessige grunner, samt for å gjøre det lettere for besøkende til katedralen.

Barrikader og røykbomber Mange av de 150 teltene i leiren hadde demonstrantene alt frivillig rigget ned etter forrige ukes rettsavgjørelse. Rundt 50 telt sto igjen, og disse ble fjernet natt til tirsdag.

Noen av demonstrantene rasket sammen barrikader og avfyrte røykbomber i et forsøk på å hindre evakueringen, men måtte raskt gi tapt.

En håndfull demonstranter skal også ha lenket seg til en treramme i utkanten av leiren, som etter to timer så ut som en folketom søppelplass.

(NTB-Reuters).