Fjernet eggstokkene, ble gravid

Forskere jubler over vellykket eksperiment.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun måtte fjerne eggstokkene for å kurere kreften. Likevel ble den belgiske kvinnen (32) gravid.

Forskerne frøs nemlig ned eggstokkene og opererte dem inn igjen etter at kreftbehandlingen var avsluttet, melder Skynews. Dette er første gang denne operasjonen har blitt gjennomført.

Kvinnen har blitt gravid på vanlig måte, uten prøverørsbehandling. Eggstokkene ble frosset ned i 1997, og operert inn igjen i fjor. I januar oppdaget hun graviditeten som ender med at en liten jente mot alle odds kommer til verden i oktober.

Frykter misbruk

Men ikke alle ønsker denne teknologien velkommen. Josephine Quintavalle, som er direktør i Komiteen for reproduksjonsetikk, er redd for at den kan bli misbrukt. Å fryse ned eggstokkene kan nemlig gjøre det mulig for kvinner å utsette barnefødsler.

- Vi bør ikke bruken teknologien unødig. Jeg håper virkelig ikke at muligheten for å fryse ned eggstokkene blir brukt som et livsstilsvalg - som et middel for å planlegge når man kan få barn, sier hun ifølge Skynews.

Professor Jacques Donnez ved universitetet i Louvain gjennomførte operasjonen, og er strålende fornøyd:

- Kvinnen har nå et liv hun bare kunne drømt om i 1997. Hun har fått tilbake livet sitt, og kreften er forsvunnet. Operasjonen har hjulpet henne til å føle seg som en kvinne igjen, uten hormonbehandling, sier han.

<B>GRAVID MOT ALLE ODDS:</B> En kvinne i Belgia opererte inn igjen eggstokkene, og er nå blitt gravid.