Fjernet etter EU-avsløringer

LONDON (Dagbladet): EUs budsjettdirektør, Marta Andreasen, hevdet at EU-regnskapene er så dårlig kontrollert at de er åpne for svindel. Nå er hun fjernet fra stillingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For tre år siden måtte alle EU-kommisjonærene gå av på grunn av udugelighet og fordi de hadde gitt sine venner fordeler. Den tidligere Labour-lederen Neil Kinnock ble gjeninnsatt med ansvar for å rydde opp i svindelen.

Det har han ikke klart, og fungerende konservative leder David Davis forlanger at Blair-regjeringen må sørge for at Kinnock får sparken.

Kontrollsystem

Spanske Marta Andreasen ble fjernet fra jobben og pålagt munnkurv av EU-kommisjonær Neil Kinnock etter at hun brøt taleforbudet og hevdet at EU-regnskapene var for dårlig kontrollert.

Hun ble ansatt for åtte måneder siden ved EU-hovedkvarteret. Hun skulle kontrollere hva som kom inn av midler og hva som gikk ut av budsjettet på om lag 747 milliarder kroner.

Det Andreasen forsøkte i mars, var å stanse tvilsomme kontrakter som hun mente skyltes forfalskninger. Hun forsøkte ellers å bedre regnskapsførselen, slik at man lettere kunne følge med på hva som skjedde med pengene.

Hun ønsket et bedre datasystem og bedre kontrollsystemer. Hun skrev om sine innvendinger til Neil Kinnock. Det førte til at hun ble flyttet fra stillingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer