«Fjernet» etter Trump-kritikk: - Angrer ikke

Ifølge CNN OG CBS News blir legen angivelig fjernet etter at han slaktet president Donald Trumps kjøretur utenfor sykehuset.

DEN «EKTE» SKOLEN: President Donald Trump sier han har gått på den ekte skolen og lært om coronaviruset. Video: @realdonaldtrump Vis mer
Publisert

Det vakte oppsikt da president Donald Trump forlot Walter Reed-sykehuset i en bil for å hilse på tilhengerne som hadde samlet seg utenfor.

Presidenten ble behandlet for covid-19 i begynnelsen av oktober, og var innlagt på sykehuset. Selv om det var populært blant tilhengerne utenfor sykehuset, var det mange som så rødt etter kjøreturen.

- Enhver person i kjøretøyet under den fullstendig unødvendige kjøreturen akkurat, må i karantene i 14 dager. De blir kanskje syke. De kan dø. For politisk teater. Kommandert av Trump til å sette livene sine på spill for et teater. Dette er galskap, uttalte doktor James P. Phillips, lege ved Walter Reed-sykehuset.

- Uansvarligheten er forbløffende

Phillips påpekte at presidentens bil ikke bare er skuddsikker, men også sikret mot kjemiske angrep.

- Risikoen for covid-19-smitte inne i bilen er så høy inne som den kan bli, bortsett fra under medisinske prosedyrer. Uansvarligheten er forbløffende. Mine tanker er med Secret Service, som er tvunget til å spille med.

Secret Service-agentene som var i bilen sammen med Trump, var ikledd munnbind og annet beskyttelsesutstyr.

Ifølge CNN blir Phillips fjernet fra sin post etter at han offentlig gikk ut mot presidenten. TV-kanalen skriver at han ble fjernet fra sykehusets timeplan etter kritikken, og viser til en kilde.

- Angrer ikke på noe

I en twittermelding søndag skriver legen at han hadde hatt sin siste arbeidsdag hos Walter Reeds akuttmottak.

- Jeg vil savne pasientene og mine medarbeidere. De har vært overveldende støttende. Jeg er beæret over å ha jobbet der og jeg ser framover mot nye muligheter. Jeg står ved mine uttalelser, og jeg angrer ikke på noe, skriver han på Twitter.

Også CBS News skrev tidligere i desember at legen ville bli fjernet fra sykehusets timeplan på nyåret, og viste til kilder kjent med situasjonen. Sykehuset nektet da at de hadde besluttet å fjerne Phillips.

Phillips, som er leder for katastrofemedisin ved George Washington University, har jobbet på Walter Reed-sykehuset på en tilsynelatende midlertidig kontrakt.

Han vil ifølge CNN fortsette arbeidet sitt ved universitetet. Sykehuset selv har ikke kommentert saken.

SKREVET UT: President Donald Trump ble natt til tirsdag 6. oktober skrevet ut fra sykehuset, men da han ankom Det hvite hus tok han av munnbind. Video: AP Vis mer

Forsvarte kjøreturen

Jason Miller, rådgiver ved presidentens valgkampanje, forsvarte kjøreturen. Han ble presset av CNNs nyhetsanker Ana Cabrera på om det var hensynsløst av presidenten å sette Secret Service-agentene i fare ved å kjøre i bilen med en coronasmittet pasient.

Miller svarte med å si at presidenten følte seg veldig bra i går og enda bedre i dag, og at Trump «kjørte forbi og sa hei på en veldig trygg måte.»

Rådgiveren understreket også at kjøreturen ikke var et stunt.

- Dette var president Trump som viste folket at han er takknemlig for gjestfriheten de har vist ham, støtten han har, sa Miller, som også påpekte at Secret Service tar godt vare på agentene sine og alltid tar ekstra forholdsregler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer