Fjernet «fiendtlige» benker i Oslo etter kritikkstorm

- Sånn gjør vi ikke i Norge, sier Fabian Stang og Erna Solberg.

ENDRET NYE BENKER I BJØRVIKA: Miljøpartiet de grønne reagerte på at disse benkene i Bjørvika i Oslo hindrer folk i å legge seg ned. De mener det skaper et bymiljø som ekskluderer de svakeste. Nå har utvikleren fjernet armlenene. Foto: Tips/Leserfoto
ENDRET NYE BENKER I BJØRVIKA: Miljøpartiet de grønne reagerte på at disse benkene i Bjørvika i Oslo hindrer folk i å legge seg ned. De mener det skaper et bymiljø som ekskluderer de svakeste. Nå har utvikleren fjernet armlenene. Foto: Tips/Leserfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For to uker siden gikk Miljøpartiet de Grønne (MDG) i Oslo hardt ut mot et sett nye benker i Bjørvika i Oslo, fordi de mente benkene ekskluderer de svakeste i byen.

Benkene som er satt opp ved utløpet av Akerselva, hadde armlener så det ikke gikk an å legge seg ned på dem.

Nå er armlenene fjernet.

- For oss i Bjørvika Utvikling har det aldri vært en intensjon å stenge noen ute. Vi har bygget veldig mange benker i området, og i hovedsak da uten armlener, sier daglig leder Geir Lynnebakken i Bjørvika Utvikling og Bjørvika Infrastruktur til Dagbladet.

Fiendtlig arkitektur «Fiendtlig arkitektur» har blitt en voksende trend i europeiske byer. Busskurene i Oslo er et eksempel på dette, fordi benkene er utformet slik at det ikke skal gå an å legge seg ned på dem. Vårt Land har også trukket fram de store kampesteinene under Sinsenkrysset, som er lagt der for å hindre at folk overnatter.

I London har det tidligere blitt satt opp pigger utenfor butikker, og et borettslag, for å hindre folk i å legge seg ned.

- Det har vært en trend i andre byer, og også i Oslo, med å utforme byrommet for å stenge enkelte folk ute. Det legges opp til at folk som sover ute skal stenges ute fra enkelte steder i byen. Vi vil at byen skal være åpen for alle og er kjempeglad for at armlenene er fjernet, sier førstekandidat Lan Marie Nguyen Berg i MDG Oslo til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer