Fjernet Game Boy'en - fikk ro

Etter at en dansk barnehage innførte forbud mot de håndholdte spillemaskinene, er barna langt på nær så voldsomme når de leker med hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både foreldre og pedagoger i barnehagen er skjønt enige om at barnas bruk av Game Boy gjorde dem mer voldsomme i lek etter at de begynte å si «nei» til spillemaskinen i barnehagen. Selv om personalet i starten var delt i synet på et forbud mot den populære leken, er de i dag enige om at det er formålstjenlig for miljøet i barnehagen, melder Politiken.dk.

- Barna har nå begynt å konsentrere seg om andre ting, og hvis når de leker er de langt mer roligere. Pokemon-spillene som barna spilte på Game Boy-maskinene smittet over på leken deres. De slo hverandre og brukte pinner som våpen, sier institusjonsleder Karen Bjerre ved Armilla barnehage i Horsens.

Personalets entydige overbevisning om at Pokemon gjør barn ville, overbeviser riktignok ikke barneforskere. Carsten Jessen har studert barn og unges bruk av voldelige dataspill, og er ikke enige om at spille gjør barna mer voldelig.

- Jeg tror det snarere at det handler om at voksne er i mot voldsomme leker og at de ikke forstår de nye mediet, sier han til avisa.

Han mener at pedagogene heller burde bruke ressursene på å løse de konfliktene som oppstår mellom barn.

- Man ville jo ikke fjerne en sandkasse hvis barna kastet sand etter hverandre, eller gjemme legoklossene hvis barna brukte dem som kasteskyts, sier Carsten Jessen.

FREDELIGERE: Barna ble mye mer roligere etter at barnehagepersonalet forbød bruk av Game Boy og Pokemon.