FJERNET TATOVERINGER: Den amerikanske 22-åringen Eriks Mackus tok saken i egne hender da han ville fjerne to gjengtatoveringer fra ansiktet, og filte dem bort med en elektrisk stålbørste. Foto: Zuma press / NTB scanpix
FJERNET TATOVERINGER: Den amerikanske 22-åringen Eriks Mackus tok saken i egne hender da han ville fjerne to gjengtatoveringer fra ansiktet, og filte dem bort med en elektrisk stålbørste. Foto: Zuma press / NTB scanpixVis mer

Fjernet gjengtatoveringer i ansiktet med stålbørste

Rev opp huden i ansiktet for å ha større sjanse til å få jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske 22-åringen Eriks Mackus har et rulleblad som strekker seg ti år tilbake i tid. som tolvåring ble han sendt til ungdomsfengsel for å ha stjålet en golfbil. Det ble starten på en dårlig tid i livet hans.

Etter å ha blitt med i en gjeng startet Mackus å tatovere seg selv med hjemmelaget tatoveringsblekk og en binders.

Gjennom flere år og en rekke opphold i ungdomsfengsel, tatoverte han seg flere og flere ganger. Både i ansiktet og på resten av kroppen.

Det var først i 2012 at Mackus snudde sin dårlige oppførsel og innså at han burde skaffe seg en jobb og leve et lovlydig liv. Han nærmer seg nå slutten av et to år langt sveiserkurs, og drømmer om en fast jobb når han slipper ut av fengsel. Det var avisa Tampa Bay Times som først skrev om saken.

- Ingen vil ansette deg Men det er ikke lett å få seg en jobb når du har gjengtatoveringer i ansiktet. Eriks Mackus gode venn og mentor i fengsel, Brian Bodlak, gjorde det klart at Mackus ville få det mye lettere på jobbmarkedet hvis han fjernet tatoveringen.

- Det kommer til å være vanskelig å få en jobb med de der i ansiktet, skal Bodlak ha fortalt.

Mackus bestemte seg derfor for å fjerne tatoveringene, men etter åtte laserbehandlinger så han ikke resultatene han ønsket. I tillegg var laserbehandlingene dyre. Så han tok saken i egne hender.

Han bestemte seg for å fjerne tatoveringene selv ved hjelp av et «wire wheel», eller en elektronisk stålbørste. Et verktøy som egentlig brukes til å gjøre klar overflater for sveising.

18 øl og rom Så, en fredag kveld kjøpte Mackus inn bandasjer, hydrogenperoksid, 18 pils og en flaske rom. Bandasjene og hydrogenperoksiden for sårene, og alkoholen for smertene. 

Mackus sier til Tampa Bay Times at han drakk opp alle pilsene og startet på romen før Bodlak dukket opp med verktøyet. Det var nemlig hans oppgave å fjerne tatoveringene i Mackus' ansikt.

727-tatoveringen (områdenummeret til Pinella-regionen i Florida) på venstre kinn ble fjernet først. Den forsvant sammen med en god mengde blod og flere lag med hud.

Florida-tatoveringen på høyre kinn ble fjernet noen uker senere, men prosessen skadet Mackus' høyre øye. Det tok flere måneder før synet returnerte til normalt, men de to tatoveringen var borte.

Mackus sier selv han er på god vei til å bli lovlydig, og forbereder seg kun på den siste sveiseprøven.

GJENGTATOVERINGER: Det var disse tatoveringene Eriks Mackus ønsket å fjerne. Dette var gjengtatoveringer han tok i fengsel som ung. Foto: Pinella fengsel
GJENGTATOVERINGER: Det var disse tatoveringene Eriks Mackus ønsket å fjerne. Dette var gjengtatoveringer han tok i fengsel som ung. Foto: Pinella fengsel Vis mer