Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fjernet hodet på statue av kjent komponist

Etterlyser vitner til hærverk mot Fartein Valen-statue på Sveio.

HÆRVERK: Statuen av komponisten Fartein Valen ble reist i fjor utenfor rådhuset på Sveio, 54 år etter hans død. I natt ble hodet løsnet. Foto: Politiet.
HÆRVERK: Statuen av komponisten Fartein Valen ble reist i fjor utenfor rådhuset på Sveio, 54 år etter hans død. I natt ble hodet løsnet. Foto: Politiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er gjort skadeverk på en statue av den norske komponisten Fartein Valen som sto utenfor Sveio rådhus i Hordaland. Statuens hodet er knekt av.

Da politiet kom til stedet var det løse hodet plassert på statuen igjen, men politiet valgte å ta det med seg tilbake til stasjonen.

Politiet opplyser at fire personer, tre ungdommer og en kvinne, er observert i området i nærheten av statuen ved 02-tiden.

I en pressemelding skriver politiet at de ønsker å komme i kontakt med disse personene.

Fartein Valen (1887-1952), regnet som en av pionerene til nyere norsk musikk, ble hyllet med statuen i fjor, og huset hans i Valevåg i Sveio er bevart som museum.

(NTB/Dagbladet).