Fjernet i siste liten

Pleksiglassene ble fjernet etter at både Donald Trump og Joe Biden testet negativt for coronaviruset.

SE NÅ: Følg den siste presidentdebatten mellom Donald Trump og Joe Biden på Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NASHVILLE (Dagbladet): Debattkommisjonen har valgt å fjerne pleksiglassene i forkant av nattas debatt mellom Donald Trump og Joe Biden.

Under den sterkt kritiserte første debatten i Cleveland hadde presidentkandidatene ikke pleksiglass mellom seg, men nesten fire meter avstand mellom hverandre. Kort tid etter fikk Donald Trump påvist coronavirus.

FJERNET: Pleksiglassene ble fjernet fra scenen kort tid før debatten. Foto: Reuters / NTB
FJERNET: Pleksiglassene ble fjernet fra scenen kort tid før debatten. Foto: Reuters / NTB Vis mer

Etter planen skulle nattas debatt avholdes ved at de to ble avskilt med pleksiglass, slik Mike Pence og Kamala Harris ble i visepresidentdebatten.

Fraktet fra scenen

Det skjer nå ikke. De to kampanjene ble enige om endringen så seint som i ettermiddag norsk tid. Årsaken er blant annet at begge kandidatene har testet negativt for coronavirus.

Bare noen timer før debatten publiserte NBCs journalist Peter Alexander et bilde av pleksiglassene som stå klare på scenen i Nashville. Drøye to timer før debattstart ble avgjørelsen om fjerning kjent. Pleksiglassene er siden fjernet fra scenen her i Nashville.

Anthony Fauci, en av landets ledende coronarådgivere, som i det siste har blitt utskjelt av Trump - ble blant annet rådført før avgjørelsen.

Det skjer samtidig som det er meget sterke smitteverntiltak rundt hele arrangementet og et begrenset publikum som får være til stede, både i selve debattsalen og på hele området på Belmont University i Nashville, der debatten blir avholdt.

Alle som skal komme inn må ha avlagt en negativ coronatest de siste dagene og gå med munnbind hele tida.

TRUMPS MUR?: Ikke helt. Dette er Trumps «luremur». Video: Emilie Rydning og Trym Mogen / Dagbladet Vis mer

Jernring

Hundrevis av demonstranter og velgere - noen av dem Trump-støttespillere og andre Biden-støttespillere - har samlet seg rundt universitetsområdet fredag kveld.

Det er den andre og siste presidentdebatten mellom Donald Trump og Joe Biden, begge svært godt beskyttede plitikere. Politi, militær og presidentens egne livvakttjeneste, Secret Service, bevokter universitetsområdet.

Å avholde debatten er rent kaotisk og helt annerledes nå i coronaåret 2020.

Da Dagbladet ankom debattområdet litt etter klokka 01.00 natt til fredag, hadde flere hundre samlet seg like utenfor gjerdene. Det var både Trump-tilhengere og Biden-tilhengere som ville ut i gatene for å fremme sin sak

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer