Fjernet kvinne med hageslangen

Gallerieieren ville fjerne den hjemløse kvinnen fra fortauet sitt. Nå risikerer han fengselsstraff for metoden han benyttet seg av.

NEDSPYLT: Det har vakt sterke reaksjoner etter at en video ble lagt ut på Twitter av en gallerieier i San Francisco som spyler ned en uteligger utenfor bygget sitt. Video: Twitter/@briochesf Vis mer
Publisert

Politiet i San Francisco arresterte tidligere denne uka en gallerieier. Arrestasjonen ble gjort etter at han ble tatt på fersken da han benyttet seg av hageslangen for å fjerne en hjemløs kvinne fra fortauet.

Ifølge mannen skal kvinnen angivelig ha nektet å flytte seg fra fortauet han vasket, og han så dermed sitt snitt til å spyle kvinnen med hageslangen for å få henne bort fra området.

Videoen av at mannen går løs på kvinnen med hageslangen, spredte seg som ild i tørt gress, og flere har vært nådeløse i kommentarfeltet. Galleriet han eier har sett seg nødt til å stenge nettsidene sine midlertidig.

Mannen har senere beklaget hendelsen, ifølge SF Chronicle.

PLAYBOY-MODELL: Francia James (32) går viralt med videoer av henne som får gjørmemassasje i Colombia. Video: Tiktok/Instagram @francety. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

Mannen har tidligere har nektet straffskyld. Han kommer til å bli siktet for forseelse for «påstått forsettlig og ulovlig bruk av vann på og rundt en kvinne som opplever hjemløshet».

Det melder SFChronichle.

Distriktsadvokat Jenkis påpekte at handlingene til galleriverten var fullstendig uakseptable, og la til at han kom til å møte passende konsekvenser for sine handlinger.

Unnskyldning sitter langt inne

Mannen risikerer nå opptil seks måneder i fengsel, i tillegg til at han allerede er ilagt en bot på 2000 dollar, tilsvarende 20.000 norske kroner.

Amerikanske medier melder også at kvinnen fra videoen ble innlagt på sykehus kort tid etter angrepet med hageslangen, og at hennes nåværende tilstand enda ikke skal være kartlagt.

Ei uke etter hendelsen, ba galleriverten omsider om unnskyldning til kvinnen, og lovet at han skulle gjøre det godt igjen, selv om han ikke visste hva han kunne gjøre for å løse den egenpåførte floka.

Mannen har tidligere gitt uttrykk for at han syns det har vært krevende å be om unnskyldning, men han skal tilsynelatende ha forstått konsekvensene av handlingene sine, især etter at galleriet han eier, ble utsatt for hærverk i kjølvannet av at den uheldige videoen gikk viralt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer