Fjernet sexdømt lege fra MS-senter etter Dagblad-avsløring

Og nå endres rutinene ved nye ansettelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den overgrepsdømte legen som siden mars i fjor har jobbet på et senter for MS-syke i Hakadal, vil ikke få fornyet kontrakt etter at engasjementet hans går ut i juli.

- Legen får heller ikke vise seg på MS-senteret i Hakadal fram til han slutter i sommer, sier leder i MS-forbundet Lars Ole Hammersland til Dagbladet.

Flere av MS-forbundets medlemmer har reagert sterkt på saken.

- Folk som var med på styremøte og generalforsamling var litt satt ut da vi orienterte om denne saken. Det er ingen bagatell, dette tar vi alvorlig, sier Hammersland.

På senteret har den overgrepsdømte legen jobbet med et søvnprosjekt for MS-rammede. Han har holdt foredrag og hatt innsyn i pasientenes journaler med private opplysninger. (NB! Krever innlogging)

Helsetilsynet  fratok mannen retten til å jobbe som lege i 2008 fordi han var en fare for pasientsikkerheten i framtida. De konkluderte med at han var «uegnet til å utøve yrket som lege forsvarlig på grunn av grov mangel på faglig innsikt». I fjor fikk han en ny autorisasjon av Helsetilsynet.

Informerte pasienter Pasientene ved senteret har inntil  nå vært uvitende om at mannen ble dømt til 120 dagers betinget fengsel for overgrepene mot sin kvinnelige pasient. (NB! Krever innlogging).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer