RETTIGHETSBRUDD: En kampanjevideo fra Det hvite hus har blitt fjernet fra Twitter. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix
RETTIGHETSBRUDD: En kampanjevideo fra Det hvite hus har blitt fjernet fra Twitter. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix Vis mer

Brøt med opphavsretten:

Fjernet Trump-tweet etter rettighetsbrudd

Twitter har fjernet en kampanjevideo som Donald Trump retweetet lørdag. I videoen ble det brukt en sang av Linkin Park, noe bandet likte dårlig.

Publisert

Twitter fjernet lørdag en kampanjevideo som Donald Trump retweetet fra Dan Scavino. Scavino er direktør for sosiale medier i Det hvite hus. Videoen har nå blitt erstattet av et advarsel hvor det står at «dette mediet har blitt fjernet etter en rapport fra eieren av opphavsretten».

Grunnen skal være at det ble brukt en sang av det amerikanske rockebandet Linkin Park i videoen. Det skriver Sky News.

SLETTET: Donald Trumo delte denne videoen på Twitter, det fikk flere til å reagere. Nå er den slettet. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Twitter skal ha mottatt et varsel om misbruk av opphavsrett fra firmaet Machine Shop Entertainment. Dette skal være et forvaltningsselskap som Linkin Park selv eier.

Støtter ikke Trump

Linkin Park skrev seinere på Twitter at de ikke ønsker å støtte den amerikanske presidenten.

En talsperson fra Twitter har ifølge Sky News uttalt at plattformen responderte på gyldige klager på misbruk av opphavsretten som de mottok fra opphaver selv eller en autorisert representant da de fjernet videoen.

Det hvite hus har ikke uttalt seg om saken.

Betent forhold

Twitter har siden mai vært i flere konflikter med presidenten. Noen av presidentens twittermeldinger har blitt flagget med faktasjekkvarsel. Flere av presidentens innlegg har blitt fjernet med klager om brudd på opphavsrett, eller brudd på regler om voldelig innhold.

Trump har i ettertid anklaget Twitter for å «kvele ytringsfriheten».

I slutten av mai ble en av presidentens twittermeldinger skjult bak en advarsel, etter at Twitter mente at innlegget «glorifiserte vold». I twittermeldingen oppfordret Trump myndighetene i Minneapolis å iverksette tøffe tiltak som en respons på protestene etter drapet på George Floyd.

CORONAVIRUSET: Det er Priorities USA, en demokratisk Super PAC, som har publisert videokampanjen. I klippet hører vi hvordan USAs president har omtalt coronaviruset. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer