OPERERTE FEIL: En pasient fikk i november fjernet tykktarmen ved en feil på Haukeland sykehus.
OPERERTE FEIL: En pasient fikk i november fjernet tykktarmen ved en feil på Haukeland sykehus. Vis mer

Fjernet tykktarm på feil pasient. Sykehuset beklager

Pasienten har fått plager som følge av operasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En pasient fikk fjernet tykktarmen ved en feil under et kirurgisk inngrep på Haukeland universitetssykehus i november.

Pasienten skal ha vært innlagt med magesmerter, og skal ha blitt forvekslet med en annen pasient som skulle få fjernet tykktarmen. Det ble først oppdaget etter at operasjonen var gjennomført.

Assisterende fylkeslege Sjur Lehman bekrefter overfor Bergens Tidende at de har åpnet en tilsynssak på en hendelse der kirurger ved sykehuset fjernet organ på feil pasient, og at de vil komme med en konklusjon i april.

Beklager

Da VG omtalte saken i desember beklaget klinikkdirektør John-Helge Heimdal hendelsen og fortalte at det etter forholdene gikk bra med pasienten, men ønsket ikke å kommentere hendelsen ytterligere.

Overfor Bergens Tidende bekrefter han nå at pasienten har fått plager som følge av operasjonen.

- Vi vet ikke om dette vil bedres med tida. Pasienten trenger derfor fortsatt medisinsk oppfølging og behandling, sier han.

Flere hendelser

For bare halvannet år siden var skjedde en annen alvorlig forvekslingssak på Haukeland, da seks år gamle Djabrail Sulejmanov døde etter å ha fått feil sprøyte i forbindelse med kreftbehandling.

Etter dødsfallet fikk Helse Bergen en bot på 1,5 millioner kroner. Begrunnelsen var blant annet at sykehuset ikke hadde hatt tilstrekkelig opplæring og rutiner for å forhindre dette.

I oktober i fjor ble en 43 år gammel mann funnet død på akuttmottaket, halvannen time etter at han utløste alarm. Denne hendelsen er fremdeles under etterforskning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer