Fjernkontroll utløste eksplosjon

Idet en kvinne skulle gå inn i bilen sin i morges, gikk den i lufta. Politiet utelukker ikke at det var en bombe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN/OSLO (Dagbladet.no): Politiet utelukker ikke at den kraftige eksplosjonen kan skyldes en bombe. Kvinnen som er 35 år ligger alvorlig brannskadd på sykehus. Bilen, en grønn Volkswagen Golf II, fikk taket blåst bort og er totalskadet av brann.

Øyenvitner Nettavisen har snakket med, sier kvinnen ble blåst i bakken da hun låste opp bilen med en fjernkontroll. Andre naboer vi har snakket med forteller at de våknet av det kraftige smellet.

Eksplosjonen skjedde på en parkeringsplass i Kastanjeveien 130 i Åssiden utenfor Drammen. Det skal ha vært andre personer i nærheten, men bortsett fra kvinnen var det ingen andre som ble skadd.

Politiet prøver nå å finne ut hva som har skjedd. Kriminaletterforskere har tatt over saken. De utelukker ikke at dette er en kriminalsak, og snakker nå med vitner.

Sykehuset i Buskerud opplyser til Dagbladet.no at kvinnens tilstand nå er stabil. Hun har andre grands forbrenning og brannskader på 25 prosent av kroppen. Det skal ikke være noen fare for livet til kvinnen. Hun var ved bevissthet etter eksplosjonen, og fikk hjelp av vitner på stedet.

Totalskadde biler

Fire biler er ødelagte etter eksplosjonen, og to er helt totalskadd. Det er nærmest ikke noe igjen av kvinnens bil, en VW Golf. Også en Landrover og en Volvo fikk store skadet. Bildeler er strødd rundt over store deler av parkeringsplassen.

- Vi vet foreløpig ikke hva som har skjedd, men kan ikke utelukke at det dreier seg om noe kriminelt, sier Myrvold.

- Kan det ha vært en bilbombe?

- Ja, det kan det ha vært, men det er for tidlig å spekulere i hva som er årsaken her.

Myrvold sier at de ikke har fått noen indikasjoner på eksplosjonen, og politiet hadde i natt ingen oppdrag i området.

Store mannskaper fra politiet, brannvesenet og ambulansetjenesten er på stedet. Tekniske etterforskere har ankommet parkeringsplassen og har startet arbeidet for å finne ut hva som skjedde. Politiet prøver også å få fatt i vitner som kan ha sett hva som skjedde da bilen gikk i lufta.

Dagbladet.no følger saken.

Er du i nærheten, send oss et tips.

UTBRENT: Ei kvinne ble alvorlig skadd da en bil eksploderte i Drammen i dag tidlig.
<B>SKUMLA OMRÅDET: Brannvesenet jobber på parkeringsplassen etter at fire biler tok fyr etter en eksplosjon.
<B>DRAMMEN:</B> Her skjedde eksplosjonen.