Fjernkontrollmannen blånekter

Mannen som er siktet for å ha styrtet seks modellfly i Notodden i helgen blånekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I helgen styrtet seks modellfly på uforklarlig vis. Politiet har siktet en mann i 50-årene fra Kongsberg. De mener han ved hjelp av en svært kraftig bilmontert antenne forstyrret signalene på modellflystevnet slik at flyene styrtet. Bakgrunnen skal være en krangel om hvordan modellflyklubben skulle være organisert eller ikke.

- Hvis jeg hadde villet, kunne jeg forstyrret radiosignalene. Men jeg hadde selvsagt ingen interesse i dette. Jeg kjørte lørdag tilfeldigvis forbi flyplassen. En passasjer jeg hadde med meg kan bekrefte at jeg ikke brukte radioutstyret jeg hadde i bilen, sier mannen til Laagendalsposten. Han hevder også at politiet ikke hadde rett til å beslaglegge det kraftige radioutstyret hans.

Men han bekrefter at han har et anstrengt forhold til klubben. Så anstrengt at han nå vurderer å kreve oppreisning.

Ifølge lederen av modellflyklubben som Dagbladet.no pratet med i går, skal mannen tidligere ha kommet med konkrete trusler om å «skyte ned flyene ved hjelp av radiobølger». Det styrker neppe hans sak.

Den siktede mannen har benyttet sin rett til å nekte å forklare seg. En rekke tekniske undersøkelser skal nå gjennomføres for å komme til bunns i saken.

<B>MASSEKRASJ:</B> Seks fly ble knust til pinneved på et modellflystevne i Notodden i helga. Men en mann som er siktet for å ha tuklert med radiofrekvensene, nekter alt.