Fjernkontrollmannen i retten

I dag starter rettssaken mot 59-åringen som er tiltalt for å ha styrtet modellfly på Notodden med radiobølger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det var i fjor høst, under et flystevne på Notodden at seks modellfly og et helikopter fikk problemer og flere av dem gikk i bakken på uforklaring vis. En 59 år gammel mann fra Kongsberg, som tidligere var medlem av flyklubben som arrangerte stevnet, ble observert like ved modellflyplassen.

Politiet siktet mannen for sabotasje, og mener at han styrtet flyene ved hjelp av forstyrrende radiosignaler som ble sendt fra en antenne han hadde montert på bilen sin. Flyene som styrtet hadde en total verdi på 200 000 kroner.

Blånekter

Ifølge medlemmer av modellflyklubben skal 59-åringen tidligere ha truet med å styrte fly ved hjelp av radiosignaler. 59-åringen, som også er radioamatør, bekrefter at han har et anstrengt forhold til sin tidligere klubb, men nekter for at han har styrtet noen fly.

- Hvis jeg hadde villet, kunne jeg forstyrret radiosignalene. Men jeg hadde selvsagt ingen interesse i dette. Jeg kjørte tilfeldigvis forbi flyplassen. En passasjer jeg hadde med meg kan bekrefte at jeg ikke brukte radioutstyret jeg hadde i bilen, har tiltalte tidligere uttalt til Laagendalsposten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer