Fjernkontrollmannen tiltalt for sabotasje

Tok kontroll over og krasjlandet fire rådyre modellfly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I september i fjor skrev Dagbladet.no om kongsbergmannen som gikk amok med fjernkontroll etter en krangel internt i modellflyklubben.

Totalt styrtet seks modellfly under et stevne på Notodden.

Den nå tiltalte mannen ble observert like ved med kraftig radioutstyr i bilen og antenne på taket.

- Den mistenkte er et gammelt klubbmedlem og radioamatør. Han har tidligere truet med å skyte ned flyene med radiobølger. Nå klarte han jo det, sa formann i Kongsberg Modellflyklubb, Torbjørn Fallsen til Dagbladet.no.

Det var 58 deltakere som deltok på stevnet, og de skjønte ikke noe da de avanserte modellflyene gikk i bakken etter tur.

Flyene veier mange kilo og går i opp til 300 kilometer i timen, og var en potensiell fare for tilskuerne, mener politiet.

Selv har mannen i 50-årene blånektet for at det var han som hadde styrtet flyene.

- Jeg kjørte lørdag tilfeldigvis forbi flyplassen. En passasjer jeg hadde med meg kan bekrefte at jeg ikke brukte radioutstyret jeg hadde i bilen, sa han til Laagendalsposten.

Men politiet har bedt mannen møte i Tinn og Heddal tingrett i august, tiltalt for å ha tatt kontroll over og styrtet fire modellfly, og forsøk på å styrte ytterligere to fly og et helikopter.

Han risikerer å måtte betale inntil 200 000 kroner i erstatning for flyene, melder NRK.no.

Mannen er tiltalt for å mellom klokka 11 og 15 lørdag 13. september i fjor, for å ha sendt ut radiosignaler som førte til at fire deltakere på flystevnet mistet kontrollen over flyene slik at de krasjlandet, melder Laagendalsposten.

- Han er tiltalt for å ha påført flyene betydelige skader og påstand om erstatning er forbeholdt nedlagt, opplyser politiinspektør Arne Martin Prestrud til Dagbladet.no.

Politiet vil også be retten om å inndra mannens kraftige radiosender.

<B>FARLIG: Selv om det er snakk om hobbyfly, er en styrt alvorlig. Flyene veier mange kilo og går i opp til 300 kilometer i timen. Dette bildet er fra et stevne på Ekeberg i Oslo.