Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fjernstyrt bombe brukt i terrorangrep i Marrakech

Al-Qaida mistenkes for å stå bak angrepet.

OFFER FOR TERRORANGREP: Først trodde man at bombeangrepet i Marrakech var en eksplosjon i en gassturbin. Nå er Al-Qaida mistenkt i saken. Foto: AFP/Scanpix
OFFER FOR TERRORANGREP: Først trodde man at bombeangrepet i Marrakech var en eksplosjon i en gassturbin. Nå er Al-Qaida mistenkt i saken. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bomben, som gikk av på en kafé i byen, ble detonert av en fjernstyrt innretning, opplyser Marokkos innenriksminister Taeb Cherkaoui fredag.

Samtidig retter en YouTube-video på internett mistanken mot al-Qaida på den arabiske halvøy (AQIM). Videoen, som ble lagt ut mandag, viser fem væpnede ungdommer som varsler at de vil forsvare fanger i marokkanske fengsler.

- Jeg snakker til den muslimske verden generelt og Marokko spesielt, som fører en krig uten nåde mot muslimer, sier en av mennene, som oppgis å være et navngitt marokkansk medlem av AQIM.

Tjue personer ble såret i angrepet i Marrakech, som er et populært turistmål. Tolv av de drepte er utenlandske statsborgere, blant dem nederlendere, franskmenn og canadiere.

- Foreløpige undersøkelser viser at det dreier seg om en bombe laget av nitrat og ammonium, samt to TATP-eksplosiver og spikere, sier Cherkaoui.

TATP er et svært ustabilt sprengstoff som kan blandes med ulike kjemikalier som er lett tilgjengelige. Det er gjort funn av TATP etter flere terrorangrep, blant dem angrepet i London i 2005.

- Det er kjent hvem som har til vane å foretrekke denne formen for fjernstyrte angrep, noe som tillater oss å tro at faren er vedvarende og at vi fortsatt må være årvåkne og forsiktige, sier innenriksministeren.

(NTB)

TAR AVSTAND: Folk viste sin motstand mot Al-Qaida i dag. Foto: AFP/Scanpix
TAR AVSTAND: Folk viste sin motstand mot Al-Qaida i dag. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media