Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fjorårets fredsprisvinner knyttes til korrupsjonssak

Colombias president Juan Manuel Santos, fjorårets vinner av Nobels fredspris, mistenkes for å ha tatt imot bestikkelser fra et brasiliansk skandalefirma.

Etterforskes: Colombias president og fredsprisvinner Juan Manuel Santos, her avbildet på sitt kontor i Bogota. Nå knyttes han til en brasiliansk korrupsjonssak. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
Etterforskes: Colombias president og fredsprisvinner Juan Manuel Santos, her avbildet på sitt kontor i Bogota. Nå knyttes han til en brasiliansk korrupsjonssak. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokaten i Colombia etterforsker nå anklagene om at Santos tok imot bestikkelsene i forbindelse med valgkampen i 2014, da han ble gjenvalgt til president.

Santos-administrasjonen avfeier anklagene og sier de er fabrikkert av opposisjonen i landet.

Anklagene kom fram i forbindelse med granskningen av en tidligere senator som skal ha fått bestikkelser for å sikre at byggeentreprenøren Odebrecht landet en innbringende kontrakt med myndighetene.

Saken er bare den siste i en rekke etterforskninger i kjølvannet av gigantskandalen i Brasil, som strekker seg over landegrenser og høyt oppover i systemene.

Den har røtter tilbake til 2004 da 16 av de største entreprenørselskapene i Brasil dannet et kartell som hadde som formål å svindle det statlige oljeselskapet Petrobras. Toppolitikere og noen av Brasils rikeste menn var involvert i svindelen.

Petrobras ble tappet for milliarder av dollar over en tiårsperiode av korrupte sjefer, politikere og entreprenører, inkludert Odebrecht.

Den mektige entreprenøren Marcelo Odebrecht har sittet i fengsel siden 2015 for sin rolle i en korrupsjonssak knyttet til flere millioner dollar i politiske donasjoner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling