«Fjord Champion» klargjøres for slep

Foreløpig ingen lekkasjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksperter skal mandag undersøke «Fjord Champion» for å forsikre seg om at det er forsvarlig å flytte skipet. Tirsdag blir oljetankeren slept til Kristiansand.

Oljetankeren var tom for last da det oppsto brann og den gikk på grunn i skjærgården utenfor Søgne lørdag morgen. Likevel var faren for forurensing stor. Nær 800 tonn bunkersolje og drivstoff kan gjøre store skader på naturen.

- Vi føler vi nå har kontroll over situasjonen, men har fremdeles beredskap i tilfelle lekkasjer, sier informasjonssjef Ole Arvesen i Kystverket til NTB. Etter planen skal skipet slepes til Kristiansand tirsdag.

Oljetankeren ble lørdag slept vestover til like vest for Flekkerøya utenfor Kristiansand. Da «Fjord Champion» begynte å ta inn store mengder vann, måtte den slepes tilbake til Søgne. Der ble den plassert på grunt vann i tilfelle den skulle synke.

- Det gjøres nå forberedelser for å klargjøre for slep. Vi har fått forslag fra rederiet om sleping, sier Arvesen. Været er fremdeles godt, og meldingene for dagene framover er også positive for redningsaksjonen.

(NTB)

«Fjord Champion» klargjøres for slep