Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fjord Line utsetter oppsigelser

Fjord Line åpner for å stanse den varslede utflaggingen til Færøyene. I håp om at politikerne skal snu, venter de en måned med å sende ut oppsigelse til 350 medarbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SVs finanspolitiske talsmann Øystein Djupedal avviser utspillet fra Fjord Line hardt og kontant.

- Dette er det endelige bevis på at rederiet driver utpressing av Stortinget med 350 sjøfolk og deres familier i potten, sier Djupedal til Bergens Tidende.

Mandag i forrige uke ga ferjerederiet Fjord Line beskjed til 350 sjøfolk om at de blir satt på land fordi rederiet vil flagge ut til Færøyene i mars neste år. Grunnen til utflaggingen er at selskapet mister 60 millioner kroner i statsstøtte til å dekke skatten for sine norske sjøfolk når nettolønnsordningen faller bort i løpet av neste år.

- Vi åpner for å stoppe utflaggingen til Færøyene dersom politikerne velger å videreføre nettolønnsordningen slik den er i dag, sier informasjonsdirektør Atle Kvamme i Fjord Line til Aftenposten.

I praksis betyr det at de 350 ansatte som fikk varsel om oppsigelser i forrige uke ikke får selve oppsigelsen i posten i neste uke slik som planlagt. Men dersom ordningen ikke videreføres, får de den tidlig i januar i stedet. Dermed gir Fjord Line det politiske miljø nok en måned å tenke seg om på.

(NTB)

APPELLERER TIL POLITIKERNE:</B> Informasjonssjef Atle Kvamme i Fjord Line møtte leder for Finanskomiteen, Siv Jensen i november.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media