Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fjord Line utsetter oppsigelser

Rederiet Fjord Line vil likevel ikke si opp 350 ansatte i inneværende år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder NRK.

I november opplyste rederiet at det ville flagge ut til Færøyene i god tid før Norge avvikler ordningen med nettolønn den 1. januar 2006. Rederiet planla å tilby 70 norske offiserer og ytterligere 90 norske sjøfolk fortsatt arbeid mens resten ville bli sagt opp.

Tanken var å erstatte de oppsagte med sjøfolk fra Øst-Europa eller andre land der man godtar en lønn om lag 40 prosent under den norske.

Norsk Sjømannsforbund besluttet da å mobilisere Den internasjonale transportarbeiderføderasjonen (ITF) som varslet boikott av Fjord Line dersom utflaggingen ble gjennomført.

I løpet av januar har det vært flere kontaktmøter mellom Fjord Line og Norsk Sjømannsforbund, men informasjonssjef Atle Kvamme i rederiet avviser at selskapet ble presset til å utsette oppsigelsene.

Det var regjeringspartiene og SV som i Stortinget vedtok å avvikle ordningen med nettolønn fra 1. januar 2006.

Både Fjord Line og andre rederier håper at valget høsten 2005 skal få et utfall som gjør at vedtaket i Stortinget vil bli omgjort. Særlig SV har vært utsatt for sterk kritikk på grunn av sin stemmegivning i denne saken. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media