«Fjord Norway» tilbake i Norge

De 850 passasjerene om bord på den ulykkesrammede ferja «Fjord Norway» ankom Egersund i god behold mandag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Passasjerferja seilte fra den danske byen Hanstholm mandag middag, ett døgn forsinket på grunn av uvær. Litt før klokka 21 ankom ferja Egersund.

«Fjord Norway» skulle så etter planen ankomme Haugesund klokken 01.30 natt til lille julaften og klokken 07.00 endehavnen Bergen.

Informasjonsdirektør Atle Kvamme opplyste mandag kveld at turen fra Hanstholm hadde forløpt uten hendelser av noe slag.

De vanskelige værforholdene ved avgang kl.18.00 søndag førte til at en trosse snurret seg inn i en av skipets sidepropeller før man klarte å trekke trossen om bord. Dette førte til at sidepropellen som brukes ved manøvrering, ikke kunne brukes.

Traff en taubåt

Ferja seilte ifølge det danske telegrambyrået Ritzau bare halvveis ut av kaiområdet før vinden drev den inn mot en kai hvor den rammet en av slepebåtene som hadde assistert ved avgang. Passasjerferja lå på tvers i havneområdet før en taubåt ved 0830-tiden kunne assistere «Fjord Norway» inn til kaia.

Rundreisepassasjerer om bord fikk ikke slippe i land fordi det mandag formiddag var usikkert når båten kunne forlate Hanstholm.

Informasjonsdirektør Atle Kvamme i Fjord Line sier til NTB at rederiet har sørget for at passasjerene om bord har fått servering under liggetiden i Hanstholm.

God stemning

I tråd med vanlig prosedyre har klassifiseringsselskap og danske skipsfartsmyndigheter inspisert skipet. De har rapportert at skipet oppfyller alle krav for videre seilas.

En visepolitiinspektør i Thisted var natt til mandag om bord, og meldte etterpå om at det var verken panikk eller dårlig stemning blant passasjerene, selv om de vil ankomme Norge ett døgn forsinket.

- Det var bestemt høyt humør da jeg gikk i land klokken. 02.00, sier visepolitiinspektøren.

Informasjonsdirektør Kvamme sier at de 850 passasjerene som reiste med «Fjord Norway» vil bli tilbudt ny gratis tur til Hanstholm, fordi de ikke fikk lov til å gå i land i Danmark som planlagt.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer